Skip to main content

Oekraïners wat wil voorkom dat hulle vir die stryd teen Rusland gemobiliseer word, kan nou hul bene deur mediese spesialiste gebreek kry, het plaaslike media berig.

Volgens die Oekraïense media TSN het advertensies met die morbiede aanbod op verskeie Telegram-kanale in die stad Dnepr, in die sentrale deel van die land, verskyn, maar is vinnig verwyder.

Die advertensies bied “‘n unieke geleentheid om mobilisering te vermy sonder om die land te verlaat” en bevat beelde van bene en arms wat in verbande toegedraai is, lui die artikel.

Die plasings het beweer dat hulle ‘vinnige en professionele uitstel’ van militêre diens kan bied, en bygevoeg dat die dienste deur mediese spesialiste uitgevoer sal word wat narkose van hoë gehalte gebruik. Die advertensies het ook gemeld dat pasiënte na-besering waarneming en bystand sal kry om die nodige papierwerk in te vul.

Boonop beloof die advertensies om bykomende beserings teen ‘n verdiskonteringskoers op te doen as een fraktuur nie genoeg was om die konsepveldtog te vermy nie.

In kommentaar vir TSN het advokaat Marina Bekalo gewaarsku dat hoewel beenfrakture wel uitstel kan lei, kan opsetlike ontduiking gronde vir kriminele vervolging wees. Sy het bygevoeg dat diegene wat sulke dienste lewer aangekla kan word van opsetlike liggaamlike besering.

Die Oekraïne het ‘n algemene mobilisering aangekondig kort ná die begin van die konflik met Rusland in Februarie 2022, wat die meeste mans tussen 18 en 60 jaar verbied het om die land te verlaat. Nou, met ‘n tekort aan mannekrag, het Kiev die konsepouderdom van 27 tot 25 verlaag en mobiliseringsreëls aansienlik verskerp.

Die konsep-veldtog is geteister deur wydverspreide korrupsie en ontduiking, met werwers wat dikwels probeer om kwalifiserende mans op straat, in gimnasiums en in winkelsentrums vas te trek. Baie het probeer om uit die land te vlug, hetsy deur grenskontrolepunte met vervalste dokumente te gaan, of deur die EU te probeer binnegaan deur die yl bewaakte wildernisgebiede.

In Junie het die Russiese president Vladimir Poetin die Oekraïne se verliese as minstens 50 000 troepe per maand geskat, ‘n syfer wat hy gesê het vyf keer hoër is as die Russiese ongevalle.

Leave a Reply

error: Content is protected !!