Skip to main content

 

Die LUR vir grondhervorming in die Noord-Kaap, Mase Manopole, is vasbeslote dat haar departement geen meer geld gaan voorskiet vir boerderyprojekte wat aanhou misluk ondanks voortdurende hulp van die regering af nie. Miljoene rande word herhaaldelik uitbetaal, maar lewer nie positiewe resultate nie.

Volgens Manopole, wat vir ‘n tweede termyn die portefeulje bestuur, sal slegs nuwe aansoekers in die sektor in ag geneem word.

“Ons kan nie aanhou om een ​​entiteit vir ongeveer 10 tot 15 jaar te finansier nie. Ek het sopas sowat 14 000 aan jou voorgehou, as ek dit afrond, is dit sowat 15 000 boere wat by die Departement se boereregister geregistreer het. Dus, as jy een instelling of een entiteit vir ongeveer 10 tot 15 jaar befonds, is dit onregverdig teenoor ander boere en ook sal ons nie die sektor kan transformeer nie, want ons wil hê hulle moet van kleinskaalse na kommersiële boere beweeg.”

 

Leave a Reply

error: Content is protected !!