Skip to main content

Meer as 2 500 Boeing 737-vliegtuie moet geïnspekteer word weens ‘n moontlike probleem met noodsuurstofopwekkers, het die Amerikaanse Federale Lugvaartadministrasie (FAA) gister gesê.

In die geval van verlaging in kajuit-druk val suurstofmaskers uit die oorhoofse kompartemente. Nadat Boeing gesien het dat sommige van die kragopwekkers dalk nie werk nie weens ‘n fout met bandjies wat dit in plek hou, het die FAA ‘n lugwaardigheidsvoorskrif uitgereik wat hul onmiddellike inspeksie vereis.

Die opdrag raak sowat 2 600 Boeing 737 Max en Next Generation-modelle. Lugrederye het tussen 120 en 150 dae om inspeksies te voltooi en “regstellende aksies” te onderneem indien nodig, en is verbied om potensieel gebrekkige onderdele te installeer.

Op 17 Junie het Boeing ‘n memo aan lugdienskliënte gestuur wat ‘n potensiële probleem met die noodsuurstoftoevoer identifiseer. Onder sekere omstandighede, het die vliegtuigvervaardiger gesê, kan die bandjies op die kragopwekkers met tot 1,9 sentimeter skuif, wat verhoed dat hulle behoorlik werk. Die maatskappy het ‘n foutiewe gom, wat in 2019 bekendgestel is, die skuld gegee.

“Ons het teruggegaan na die oorspronklike gom vir alle nuwe aflewerings om te verseker dat die kragopwekkers stewig in plek bly,” het Boeing in ‘n verklaring gesê. Inspeksies van onafgelewerde vliegtuie het geen eenhede geïdentifiseer wat deur die fout geraak is nie, het die maatskappy bygevoeg.

Die FAA-opdrag is wet. Lugrederye moet elke kragopwekker nagaan en enige foutiewe bandjies vervang. ‘n Gemiddelde 737 het 61 suurstofopwekkers, met twee bandjies elk, alhoewel konfigurasies per lugredery kan verskil.

Gister se aankondiging kom minder as ‘n dag nadat Boeing met $243,6 miljoen beboet is omdat hy nie die bepalings van sy 2021-skikking met die Amerikaanse regering nagekom het nie. Na ‘n reeks noodlottige ongelukke van die 737 Max – wat gelei het tot die verbod op vlugte van die hele vloot in 2019-2020 – het Boeing ingestem om meer as $2,5 miljard te betaal om vervolging te vermy vir die misleiding teenoor die FAA oor die outovlieënierfoute.

Boeing is die laaste oorblywende vervaardiger van groot kommersiële vliegtuie in die VSA. Ingevolge Sondag se pleitooreenkoms het die vervaardiger ingestem om ten minste $455 miljoen oor die volgende drie jaar te belê om sy veiligheids- en nakomingsprogramme te verbeter en hom aan ‘n proef van drie jaar te onderwerp deur ‘n spesiale monitor wat deur die regering aangestel is.

 

Leave a Reply

error: Content is protected !!