Skip to main content

Die Amerikaanse president Joe Biden se elke beweging word deur sy assistente beplan, met foto’s wat die bejaarde leier wys presies hoe om by die podium by geleenthede te kom, het Axios Maandag berig. Biden het onder druk gekom om sy herverkiesingsveldtog op te gee nadat ‘n debat met Donald Trump sy oënskynlik dalende kognitiewe vermoë blootgelê het.

Voor elkeen van sy openbare optredes berei Biden se personeellede ‘n dokument vir die president voor, waarin uiteengesit word hoe hy die lokaal sal binnegaan, hoe hy na die podium sal stap, en hoe hy die gehoor sal aandurf, het die Amerikaanse nuuswebwerf berig. Beelde van hierdie dokumente wys volbladfoto’s van die roete wat Biden sal stap, met eenvoudige teksinstruksies van een reël soos “Loop na die podium.”

“Ek het ‘n eenvoudige fondsinsameling by ‘n privaat woning bygewoon, maar hulle het dit hanteer asof dit ‘n NAVO-beraad was met sy bewegings,” het een persoon wat personeel vir ‘n Biden-geleentheid vanjaar gereël het, aan Axios gesê.

“Dit het my verbaas dat ‘n gesoute politieke pro soos die president gedetailleerde verbale en visuele instruksies nodig het oor hoe om ‘n kamer binne te gaan en te verlaat,” het die personeellid bygevoeg.

Die Withuis het aan Axios gesê dat sulke instruksies algemeen is en voorberei word voor gebeure vir beide Biden en vise-president Kamala Harris. “Hoë vlakke van detail en akkuraatheid is van kritieke belang vir presidensiële vorderingswerk – ongeag wie president is,” het die Withuis-woordvoerder Andrew Bates gesê.

Biden se geestelike en fisieke gesondheid is intens onder die loep geneem sedert sy swak debatprestasie teen voormalige president Donald Trump verlede maand. Tydens die kragmeting wat deur CNN aangebied is, het Biden verward voorgekom en gesukkel om sinne af te handel, sy stem was swak en sy mond het oopgehang.

Terwyl die Withuis Biden se swak prestasie aan ‘n verkoue en sy besige reisskedule vroeër die maand toegeskryf het, het groot skenkers van die Demokratiese Party sedertdien ‘n beroep op die president gedoen om sy veldtog op te skort, terwyl senior partywetgewers na bewering gereed maak om briewe te onderteken waarin geëis word dat hy vervang word met ‘n minder swak kandidaat.

Met Biden wat tydens die daaropvolgende media-optredes gestotter het – insluitend ‘n radio-onderhoud waarin hy beweer het dat hy ”n swart vrou’ is – het verskeie verslaggewers na vore gekom om te beweer dat die Withuis hulle vooraf-goedgekeurde vrae gevoer het om die president te vra. Liberale kenners wat eens as vriendelik teenoor Biden beskou is – insluitend Adam Serwer van The Atlantic, Maureen Dowd van die New York Times en Joe Scarborough van MSNBC – het almal ‘n beroep op hom gedoen om die wedloop te verlaat, terwyl Alex Thompson van Axios Saterdag beweer het dat sy mede-verslaggewers voel “ingedoen” deur ‘n Wit Huis wat bewyse van Biden se agteruitgang voor die debat bedek het.

Biden het egter tydens sy veldtog in 2020 soortgelyke dinge vertoon, en ontelbare video’s het in die jare sedertdien opgeduik wat wys hoe die president lande en hul leiers met mekaar verwar, hande skud met denkbeeldige mense en blykbaar in die openbaar ‘verdwaal’. Gedurende hierdie jaar se veldtog het Trump herhaaldelik daarop aangedring dat Biden “nie twee sinne kan saamvoeg nie,” en spottend sy teenstander nageboots wat probeer het om sy pad van die verhoog af te vind ná toesprake.

Leave a Reply

error: Content is protected !!