Skip to main content

Israel se onlangse optrede in Gasa is volksmoord teen onskuldige mense, en ‘n duidelike oortreding van internasionale wette, het ‘n LP van Suid-Afrika se regerende African National Congress (ANC) in ‘n eksklusiewe onderhoud met RT gesê.

Zolani Mkiva het die uitlatings gemaak kort ná ‘n Israeliese aanval op ‘n tentkamp in die stad Rafah, wat glo Sondag massa burgerlike ongevalle veroorsaak het.

“Dit is ‘n grootskaalse moord, ‘n duidelike oortreding van die internasionale wette,” het hy aan RT gesê, met verwysing na Israel se onlangse verontagsaming van ‘n opdrag van die Internasionale Hof van Justisie (ICJ). “Israel behandel homself as ‘n land wat verhewe is bo die wette,” het hy bygevoeg.

Die Suid-Afrikaanse amptenaar het die behoefte aan omvattende internasionale druk, insluitend moontlike sanksies deur die Europese Unie en ander wêreldmoondhede, beklemtoon om Israel in reaksie op sy optrede te isoleer. “Ons moet voortbeur en druk op alle fronte plaas,” het Mkiva gesê.

“Soos ons die staat Palestina erken, moet ons terselfdertyd die staat Israel ontken, want dit is die twee kante van dieselfde munt.”

Die Suid-Afrikaanse ministerie van buitelandse sake het Dinsdag ‘n verklaring uitgereik waarin hy die bom-aanval van ‘n tentkamp wat ontheemde Palestyne huisves, en wat as ‘n veilige sone aangewys is, veroordeel. “Die Suid-Afrikaanse regering sluit by die internasionale gemeenskap aan om die betreurenswaardige en wrede aanvalle op onskuldige burgerlikes te veroordeel,” lui die verklaring.

Die ministerie bevraagteken ook die rol van die internasionale gemeenskap om die geweld te stop. “Hoe lank sal die internasionale gemeenskap aanhou toekyk hoe ‘n hele bevolking vernietig word voordat die wêreld kan verenig om dringend op te tree teen hierdie wrede en onophoudelike aanvalle?”

Die konflik tussen Israel en Hamas het op 7 Oktober begin toe die Gaza-gebaseerde groep ‘n verrassingsaanval in die suide van die land geloods het.

One Comment

 • jc coetzee says:

  5.5M killed in Congo 🥱
  500K killed in Syria 🥱
  500K killed in Sudan 🥱
  400K killed in Yemen 🥱
  300K killed in Iraq 🥱
  250K killed in Afghanistan 🥱
  20K killed in Gaza: GENOCIDE!!! ALL EYES ON RAFAH!

  No Jews, no news. You care about Gaza only because of your antisemitism.

Leave a Reply

error: Content is protected !!