Skip to main content

Vroulike tronkbewaarders word betrek by prostitusie wat beheer word deur ‘n sindikaat waarby amptenare en invloedryke gevangenes betrokke is. Dit gebeur glo by Suid-Afrika se Mangaung-gevangenis, die tronk waar Thabo Bester in 2022 ontsnap het.

Uitgelekte dokumente van die departement van korrektiewe dienste het onthul dat die sindikaat dwelms beheer, moorde op potensiële informante beveel, en bedryf ‘n geldwasseryskema.

Bester, sentraal in die sindikaat, het met hulp van binne ontsnap.

Die verslag ontbloot sekuriteitsoortredings, insluitend CCTV blindekolle en lakse prosedures.

Die gevangenis is onder die loep nadat Bester sy dood vervals het, en amptenare daarby betrek is. Dit het veroorsaak dat die kontrak vir die gevangenisbestuur beëindig is. Sy verhoor begin op 21 Februarie 2024.

Leave a Reply

error: Content is protected !!