Skip to main content

Die ACDP (African Christian Democratic Party) het geëis dat die Noordwes-Universiteit (NWU) om verskoning vra en die skorsing van ‘n finalejaarstudent, Shaun Christie, wat beswaar gemaak het teen ‘n oriënteringsessie waar LGBTQIA+-ideologie bespreek is, herroep.

Die ACDP voer aan dat Christie die regte van studente wat verplig was om die oriëntering by te woon, verdedig het.

Christie het beweer dat die universiteit besprekings oor Jesus Christus beperk het terwyl hulle gesprekke oor LGBTQIA+-regte toegelaat het, wat hy glo nie tot akademiese of geestelike verryking bygedra het nie.

NWU ontken dat hy Christie geskors het op grond van sy besware en het hom daarvan beskuldig dat hy ontwrigting tydens die verrigtinge veroorsaak het, wat daartoe gelei het dat mense wat dit bygewoon het, die verrigtinge verlaat het.

NWU het ‘n interne ondersoek na die aangeleentheid begin.

Leave a Reply

error: Content is protected !!