Skip to main content

Saoedi-Arabië het sy eerste drankwinkel in meer as 70 jaar geopen, het verskeie nuusagentskappe berig. Die winkel is glo in die Diplomatieke Kwartier in die hoofstad van Riyadh geleë.

Die winkel sal uitsluitlik nie-Moslem-diplomate bedien. Hulle sal vereis word om te registreer om alkohol vooraf via ‘n mobiele toepassing te koop en ‘n klaringskode van die ministerie van buitelandse sake te kry, volgens ‘n dokument wat deur Reuters aangehaal word. Maandelikse limiete vir drankaankope sal ook in plek wees. Dit is onduidelik of nie-Moslem-burgers buite diplomatieke kringe toegang tot die winkel sal hê.

Plaaslike inwoners sal egter nie bedien word nie, en die alkoholverbod wat sedert 1951 in Saoedi-Arabië geld, word nie herroep nie.

Intussen het Riyadh vroeër berigte bevestig dat hy nuwe beperkings op alkoholinvoer binne diplomatieke kringe voorberei. Volgens die Sentrum vir Internasionale Kommunikasie (CIC) het die nuwe wette ten doel om die swartmark-drankhandel te bekamp.

“Hierdie nuwe proses sal voortgaan om dit toe te staan en te verseker dat alle diplomate van nie-Moslem-ambassades toegang tot hierdie produkte in bepaalde kwotas het,” het die CIC in ‘n verklaring aan Reuters gesê. CIC het egter nie die nuwe winkel in sy verklaring genoem nie.

Die opening van ‘n drankwinkel is een van die jongste maatreëls wat geneem is onder ‘n wyer strategie bekend as Vision 2030 wat poog om Saoedi-Arabië se ekonomie te diversifiseer, sy aansien in die wêreld te verbeter en ‘n mate van sosiale liberalisering in te stel. Kragtens hierdie beleid het die land die afgelope paar jaar nie-godsdienstige toerisme en konserte toegelaat, beperkings op vroue om motors te bestuur opgehef, die segregasie van mans en vroue in openbare plekke verslap en afstand gedoen van vereistes vir vroue om allesomvattende swart klere of abayas te dra.

Saoedi-Arabië is nie die enigste nasie wat ‘n alkoholverbod het nie. Ander sluit in Koeweit, Iran, die VAE, Pakistan, Oman, Katar en verskeie ander Moslem-meerderheidslande, hoewel die meeste van hulle nie-burgers en nie-Moslems toelaat om drank te koop en te verbruik.

Leave a Reply

error: Content is protected !!