Skip to main content

Russiese doeanebeamptes het beslag gelê op meer as 1,2 ton kokaïen wat by die hawe van St Petersburg aangekom het, het Rusland se Federale Doeanediens (FTC) gister berig. Dit is die tweede keer vandeesmaand dat owerhede ‘n poging om ‘n groot hoeveelheid kokaïen na die land te stuur, in die wiele ry.

Volgens die FTC-verslag is die kokaïen in ‘n besending koffie ontdek, in ‘n houer wat van die Belgiese hawestad Antwerp aangekom het. Werknemers van die Noordwestelike Doeane-administrasie sowel as die Federale Veiligheidsdiens (FSB) het die houer geskandeer en ‘n groot aantal reghoekige brikette van geperste wit poeier ontdek.

Verdere ondersoek het aan die lig gebring dat die wit poeier kokaïen was. Die FTC het die swartmarkwaarde van die dwelmmiddels op meer as 13 miljard roebels (R2,7 miljard) gestel.

In sy Telegram-plasing wat die beslaglegging op die dwelms aangekondig het, het die FTC ‘n foto geplaas van ‘n kat wat koffie drink met die opskrif “wat ‘n verkwikkende Belgiese koffie.”

Russiese owerhede het ‘n kriminele saak geopen in reaksie op die dwelm-vonds; diegene wat skuldig bevind word, kan lewenslange tronkstraf en ‘n boete van tot 1 miljoen roebels opgelê word.

Twee weke gelede is nog ‘n besending kokaïen by dieselfde hawe ontdek; ‘n duisend brikette kokaïen wat meer as ‘n metrieke ton weeg en meer as 11 miljard roebels ($123,2 miljoen) werd is, is ontdek in ‘n houer wat op ‘n skip van Nicaragua aangekom het. Doeanebeamptes het nog ‘n katmeme aan die beslaglegging opgedra.

 

Leave a Reply

error: Content is protected !!