Skip to main content

Die musiekvervaardiger Frank Farian, die meesterbrein agter die 1970’s disco-groep Boney M en die skandelike Duitse popgroep Milli Vanilli, is op die ouderdom van 83 oorlede.

Farian, ‘n boorling van Suidwes-Duitsland wat in die nasleep van die Tweede Wêreldoorlog grootgeword het, is in sy huis in Miami oorlede, volgens ‘n verklaring wat sy familie gister uitgereik het. Hy het twee jaar gelede ‘n lewensreddende hart-operasie ondergaan waar ‘n varkhartklep in sy hart geplant is.

“Mag Frank in vrede rus,” het Liz Mitchell, Boney M se oorspronklike hoofsanger, in ’n Facebook-plasing geskryf.

Farian, gebore in 1941 onder die naam Frank Reuter in Kirn, Duitsland, is as kok opgelei voordat hy sy loopbaan as sanger begin het. Hy het later sy fokus na dié van ‘n vervaardiger verskuif en Boney M in 1974 gestig. Met Farian wat as die groep se primêre liedjieskrywer gedien het, het Boney M sulke trefferliedjies gehad soos ‘Rasputin’, ‘Daddy Cool’, ‘Rivers of Babylon’ en ‘Mary’s Boy Child.

Farian se liedjies te vervaardig het na bewering meer as 800 miljoen rekordverkope behaal, wat hom die bynaam, “Mnr. Duitse treffer” besorg het. Hy het saam met musieklegendes soos Meat Loaf en Stevie Wonder gewerk, en hy het die berugte hip-hop-duo Milli Vanilli, bestaande uit Fab Morvan en Rob Pilatus, gestig.

Laasgenoemde groep moes sy Grammy-toekenning vir “beste nuwe kunstenaar” teruggee nadat Farian in 1990 erken het dat Morvan en Pilatus nie op hul plate gesing het nie en bloot op die verhoog gelip-sinchroniseer het.

Leave a Reply

error: Content is protected !!