Skip to main content

Die Israeliese premier Benjamin Netanyahu het gister beloof om vergelding teen die Palestynse militante te neem, nadat die Israeliese Weermag (IDF) 24 soldate in Gasa verloor het, die hoogste dodetal in ‘n enkele dag sedert hul oorlog teen Hamas in Oktober begin het.

Die IDF het gister gesê 21 van sy lede is die vorige dag naby Khan Younis dood toe Hamas-vegters teentenkmissiele op hulle afgevuur het. Dit het ‘n ontploffing veroorsaak wat die ineenstorting van twee geboue veroorsaak het terwyl baie Israeliese troepe óf binne die strukture óf naby was.

“Ná die ontploffing het bevelvoerders wat in die veld opereer, saam met reddingspanne wat by die toneel aangekom het, ‘n baie komplekse operasie uitgevoer om die ongevalle te ontruim en die beseerdes op te spoor,” het die IDF gesê.

Netanyahu het Maandag “een van die moeilikste dae sedert die uitbreek van die oorlog” genoem. Hy het gesê die IDF ondersoek die voorval om “die nodige lesse te leer en alles te doen om die lewens van ons krygers te bewaar.”

“In die naam van ons helde, ter wille van ons lewens, sal ons nie ophou veg tot die absolute oorwinning nie,” het hy bygevoeg.

Meer as 25 000 mense – meestal burgerlikes – is in die Palestynse enklawe dood sedert die oorlog begin het, volgens Gaza-gesondheidsbeamptes. Hamas het die konflik ontketen deur verrassingsaanvalle te loods wat meer as 1 100 mense doodgemaak het – insluitend byna 700 Israeliese burgerlikes en 71 buitelanders – en honderde gyselaars terug te neem na Gasa. Sowat 220 IDF-soldate is dood sedert die Israeliese grondoffensief einde Oktober begin het.

Israeliese troepe het Khan Younis, die tweede grootste stad in Gasa, omsingel, waar die IDF glo Hamas-leiers skuil. Palestynse gesondheidsamptenare het Maandag gesê dat Israeliese magte een van die stad se hospitale bestorm en ‘n ander een beleër het.

Netanyahu het oproepe verwerp om vir ‘n twee-state-ooreenkoms te onderhandel om die konflik te beëindig, wat die skepping van ‘n onafhanklike Palestynse nasie moontlik sal maak. Die Israeliese regering het glo ‘n wapenstilstand vir so lank as 60 dae voorgestel om die vrylating van alle oorblywende gyselaars in Gasa moontlik te maak in ruil vir Palestynse gevangenes wat in Israeliese tronke aangehou word. Hamas het die aanbod van die hand gewys, het verskeie media-maatskappye gister berig.

Leave a Reply

error: Content is protected !!