Skip to main content

Voormalige president Donald Trump het ‘n indrukwekkende oorwinning in die New Hampshire Republikeinse voorverkiesing behaal en ‘n maklike oorwinning behaal oor sy enigste oorblywende mededinger vir die GOP-nominasie, Nikki Haley.

AP het Dinsdagaand om 20:00 die wedloop in Trump se guns aangekondig. Hy het 54% van die gewilde stemme gewen teen die tyd dat 83% van die stembriewe getel is. Haley – ’n voormalige goewerneur van Suid-Carolina en die laaste Republikein wat meeding vir die nominasie teen Trump – het 43% van die stemme gekry. ‘n Afsonderlike telling deur CNN het genoem dat Trump 12 afgevaardigdes teen Haley se 9 aangeteken het.

In ‘n oorwinningstoespraak nadat die uitslae in was, het Trump sy ondersteuners bedank en beide Haley en president Joe Biden beledig en gesê die Republikeinse kandidaat “het ‘n baie slegte nag gehad” en “gaan nie wen nie.”

Ondanks gebrekkige vertonings in beide New Hampshire en Iowa – waar sy in die derde plek agter Florida-goewerneur Ron DeSantis beland het – het Haley belowe om in die wedloop te bly en gesê dit is “ver van verby” met “dosyne state wat oor is om te verower”. In haar eie toespraak aan kiesers het Haley ‘n meer versoenende benadering gevolg en Trump gelukgewens met sy oorwinning terwyl sy gesê het “hy het dit verdien.”

“Dit is nou duidelik dat Donald Trump die Republikeinse genomineerde sal wees. En my boodskap aan die land is die belange kan nie hoër wees nie,” het Joe Biden gesê. “Ons Demokrasie. Ons persoonlike vryhede – van die reg om te kies tot die reg om te stem. Ons ekonomie – wat die sterkste herstel in die wêreld sedert Covid beleef het. Alles is op die spel.”

Leave a Reply

error: Content is protected !!