Skip to main content

Washington het sanksies opgelê teen ‘n maatskappy wat in die Verenigde Arabiese Emirate geregistreer is vir sy beweerde olietransaksies met Rusland, het die Amerikaanse tesouriedepartement se kantoor vir buitelandse batesbeheer (OFAC) gister op sy webwerf aangekondig.

OFAC het die Abu-Dhabi-gebaseerde skeepsvaartmaatskappy Hennesea Holdings Limited en sy 17 Liberiese-vlag grootmaatvrag- en olietenkwaens by ‘n swartlys gevoeg oor beweerde oortredings van die G7/EU-pryslimiet op Russiese olie.

Volgens die Tesourie-departement besit Hennesea Holdings skepe wat vermoedelik deelgeneem het aan die vervoer van ruolie wat van Rusland afkomstig is teen ‘n prys bo die $60 per vat-plafon. OFAC het beweer dat Hennesea-skepe herhaaldelik by Russiese hawens aangedoen het.

Terwyl kommersiële kontrakte of enige transaksies met betrekking tot die goedgekeurde skepe verbied word, het die Amerikaanse owerhede ‘n algemene lisensie gepubliseer wat sekere bedrywighede met die skepe tot 17 April magtig.

Die prysbeperking op Russiese see-olie-uitvoer is in Desember 2022 deur die EU- en G7-lande ingestel, en is gevolg deur soortgelyke beperkings op uitvoere van Russiese petroleumprodukte. Dit verbied Westerse firmas om versekering en ander dienste aan verskepings van Russiese ruolie te verskaf, tensy die vrag teen $60 of onder per vat gekoop word, wat onder die huidige markprys is.

Leave a Reply

error: Content is protected !!