Skip to main content

Die ANC sekretaris-generaal, Fikile Mbalula, het Ezulweni Investment, ‘n drukkery- en bemarkingsmaatskappy, daarvan beskuldig dat hy ANC-personeellede in ‘n “bedrieglike” transaksie omkoop.

Mbalula het beweer dat Ezulweni omkoopgeld aan twee personeellede aangebied het wat toe dokumente vervals het om valslik aan te dui dat die maatskappy dienste aan die ANC gelewer het tydens die algemene verkiesing in 2019.

Mbalula het verklaar dat ‘n forensiese ondersoek deur Edward Nathan Sonnenbergs Forensics (ENS) bewyse van die omkoopgeld ontbloot het. Hy het ook ontken dat die ANC Ezulweni R102 miljoen vir verkiesingsmateriaal skuld en beweer dat die maatskappy nooit die dienste wat geëis is gelewer het nie. Mbalula het vertroue uitgespreek dat die ANC nie gelikwideer sal word nie.

Leave a Reply

error: Content is protected !!