Skip to main content

Die Withuis het ‘n dringende beroep op wetgewers gedoen om bykomende hulp vir Oekraïne goed te keur, en gesê die land is “byna uit tyd” aangesien Amerikaanse agentskappe die laaste oorblywende fondse van vorige sekuriteitspakkette spandeer.

In ‘n brief wat gister aan kongresleiers gerig is, het die hoof van die Wit Huis se Kantoor vir Bestuur en Begroting (OMB), Shalanda Young, beweer dat vorige Amerikaanse hulp gelei het tot “beduidende militêre oorwinnings” vir die Oekraïne en het op meer befondsing aangedring.

“Ek wil dit duidelik stel: Sonder kongresoptrede sal ons teen die einde van die jaar nie meer hulpbronne hê om meer wapens en toerusting vir die Oekraïne te bekom en om toerusting van Amerikaanse militêre voorraad te voorsien,” het sy gesê. “Daar is geen magiese pot finansiering beskikbaar om dit na te kom nie. Ons is sonder geld – en byna uit tyd.”

Die afsny van die vloei van Amerikaanse wapens en toerusting sal die Oekraïne op die slagveld kniehalter, en nie net die vordering wat Oekraïne gemaak het in gevaar stel nie, maar die waarskynlikheid van Russiese militêre oorwinning verhoog.

Young het verder genoem dat die Pentagon teen middel November 97% van die $62,3 miljard wat hy vanjaar vir die Oekraïne ontvang het bestee het, terwyl die Staatsdepartement en die Amerikaanse Agentskap vir Internasionale Ontwikkeling (USAID) al die fondse wat toegeken is, opgebruik het.

Die amptenaar het ook gewaarsku dat die Oekraïne se ekonomie kan implodeer sonder voortgesette Amerikaanse hulp, en gesê Kiëf “sal nie in staat wees om aan te hou veg nie, punt.”

Alhoewel Washington meer as $110 miljard aan verskillende soorte hulp aan die Oekraïne bestee het sedert die konflik met Rusland in Februarie 2022 toegeneem het, stry Amerikaanse wetgewers tans oor nog ‘n rondte hulp.

President Joe Biden het ‘n massiewe bestedingspakket ter waarde van $106 miljard aangevra om verskeie prioriteite van sy administrasie te finansier, insluitend militêre hulp aan die Oekraïne en Israel. Die Withuis staar egter teenkanting in die gesig van ‘n groeiende aantal Republikeine wat al hoe meer skepties geword het oor Amerikaanse steun vir Kiëf, met GOP-lede in die Huis wat selfstandige hulp aan slegs Israel verkies.

Leave a Reply

error: Content is protected !!