Skip to main content

Die Konstitusionele Hof moet vandag sy langverwagte uitspraak lewer oor die grondwetlikheid van die Verkiesingswysigingswet rakende onafhanklike kandidate wat mik om die nasionale en provinsiale verkiesings in 2024 vir die eerste keer mee te ding. Die hooggeregshof het argumente in die saak aangehoor wat deur die Onafhanklike Kandidatevereniging en Mmusi Maimane se voetsoolvlakbeweging One Movement SA (OSA) in Augustus gebring is. Die hoogste hof sal na verwagting uitspreek oor watter vereistes gestel moet word vir onafhanklike kandidate wat aan volgende jaar se verkiesing deelneem.

 

Vandag hou Ebrahim Patel, minister van handel en mededinging, ‘n media-inligtingsessie oor die langverwagte konsep-witskrif oor elektriese voertuie. Patel sal ook ‘n opdatering verskaf oor die kommersialiseringstrategie vir groen waterstof.

 

Adjunkpresident Paul Mashatile sal na verwagting Dinsdag ‘n jaarlikse toespraak aan die Nasionale Raad van Provinsies lewer. Dit sal gevolg word deur ‘n debat oor “versnelling van die verskaffing van maatskaplike dienste, veiligheid en die bevordering van ekonomiese hervormings vir ekonomiese herstel in die belang van die mense”.

 

Dinsdag hou hoofregter Raymond Zondo ‘n media-inligtingsessie oor die regterskonferensie, wat van Dinsdag tot Donderdag gehou sal word en waartydens regters en landdroste geregtelike aangeleenthede sal bespreek.

 

Die OVK stel Woensdag bevindinge van navorsingstudies van kiesers se persepsies en voornemens voor die 2024-verkiesing en die dalende deelname van jeugkiesers bekend.

 

Woensdag stem die Nasionale Vergadering oor ‘n aantal wetsontwerpe, insluitend die Eskom-wysigingswetsontwerp op skuldverligting en die wetsontwerp op openbare verkryging.

 

SA se lopende rekeningsaldodata vir die derde kwartaal sal Donderdag deur die Reserwebank vrygestel word. As persentasie van die BBP was die tekort op die lopende rekening 2,3% in die tweede kwartaal, vergeleke met ‘n tekort op die lopende rekening van 0,9% in die eerste kwartaal.

 

VALUTA

Rand na Amerikaanse dollar

(R18.65) Vorige Maandag (R18.81)

Rand na Euro

(R20.28) Vorige Maandag (R20.60)

Rand na Britse pond

(R23.64) Vorige Maandag (R23.72)

Leave a Reply

error: Content is protected !!