Skip to main content

Die Russiese regering het die Ministerie van Landbou opdrag gegee om die vlak van die land se graanreserwes op ‘n maandelikse basis te begin monitor, het Izvestia gister berig. Die owerhede kan ‘n uitvoerverbod instel as voorraad tot kritieke vlakke daal.

Volgens die verslag word ‘n volume van 10 miljoen ton graan deur die ministerie as “kritiek laag” beskou – genoeg om vir ongeveer 1,5 maande te hou, gegewe Rusland se jaarlikse verbruik van 80-85 miljoen ton graan.

Die ministerie het aan Izvestia gesê dat die land se huidige graanreserwes voldoende is om voedselsekerheid te verseker, met inagneming van die groot voorraad van die vorige jaar en die oes van 2023.

Die minister van landbou, Dmitri Patrushev, het gister tydens ‘n vergadering gesê dat Rusland se graanoes in 2023 na raming die tweede grootste in die land se geskiedenis is.

“Meer as 151 miljoen ton graan in bunkergewig is gedors, insluitend byna 99 miljoen ton koring,” het Patrushev gesê en bygevoeg dat daar ook ‘n aansienlike toename in die produksie van sosiaal belangrike gewasse soos rys en bokwiet is.

Volgens die minister sal dit Rusland in staat stel om sy binnelandse behoeftes heeltemal te dek en rekordvolumes graan aan sy buitelandse vennote te verskaf.

In Maart 2022 het Rusland die uitvoer van graan na die lande van die Eurasiese Ekonomiese Unie tydelik verbied om die binnelandse voedselmark te beskerm te midde van toenemende druk van Oekraïne-verwante sanksies op die land se ekonomie.

Leave a Reply

error: Content is protected !!