Skip to main content

Twee verdagtes, onderskeidelik 30 en 42 jaar oud, is vir veediefstal in Magaliesburg Gauteng provinsie in hegtenis geneem nadat die twee in ‘n silwer Ford Ranger met ‘n sleepwa gelaai met vermoedelik gesteelde vee gery het.

Die polisie het inligting ontvang oor verdagtes wat ‘n silwer bakkie Ford Ranger-motorvoertuig bestuur het met ‘n sleepwa gelaai met 36 bokke, wat vermoedelik gesteel is. Die voertuig is opgespoor en voorgekeer. Die verdagtes kon nie ‘n bevredigende rekenskap van sodanige besit gee nie.

Voorlopige ondersoeke het aan die lig gebring dat 51 bokke as gesteel aangemeld is by ‘n plaas in Dorset-polisiëringsgebied Waterberg-distrik in die Limpopo-provinsie.

Die gemeenskap van Vaalwater is in kennis gestel van die vonds, en die klaer (wettige eienaar) het die toneel besoek en die vee positief uitgeken. Die gesteelde bokke het oorspronklike brandmerke deur die eienaar gehad, met vars brandmerke op hul ore, wat vermoedelik deur die verdagte gemerk is.

Albei verdagtes is onmiddellik vir die besit van gesteelde lewende vee in hegtenis geneem.

Hulle sal vandag voor die Magaliesburg Periodieke Hof verskyn.

Polisie-ondersoeke duur nog voort.

Leave a Reply

error: Content is protected !!