Skip to main content

Openbare gesondheidsowerhede het die eerste menslike geval van ‘n nuwe variant varkgriep wat in die Verenigde Koninkryk sirkuleer, opgespoor. Terwyl die pasiënt herstel het nadat hy slegs ligte simptome gehad het, het ‘n varkgrieppandemie in 2009 byna 20 000 mense wêreldwyd doodgemaak.

Die UK Health Security Agency (UKHSA) het die ontdekking gister aangekondig en in ‘n persverklaring gesê dat die siekte, ‘n variant van die H1N2-virus, tydens roetinetoetsing ontdek is.

Die virus verskil van die H1N2-variant wat sporadies mense regoor die wêreld affekteer, en is soortgelyk aan ‘n variant wat normaalweg in Britse varke voorkom. Die pasiënt het ligte simptome ervaar en het ten volle herstel, het die UKHSA gesê.

“Ondersoeke is aan die gang om uit te vind hoe die individu die infeksie opgedoen het en om te bepaal of daar enige verdere verwante gevalle is,” het UKHSA-voorvaldirekteur Meera Chand gesê. “Ons werk vinnig om noue kontakte op te spoor en enige potensiële verspreiding te verminder.”

In 2009 het ‘n griep-variant bekend as H1N1 vanaf Mexiko versprei en volgens skattings tussen ‘n halfmiljoen en 1,4 miljard mense wêreldwyd besmet. Alhoewel die virus genetiese materiaal van vark-, voël- en mensgedraagde virusse bevat het, word dit in die algemeen “varkgriep” genoem. Die WGO het 18 449 laboratorium-bevestigde sterftes tydens die pandemie aangeteken, hoewel onbevestigde ramings die dodetal meer as tien keer hoër stel.

Leave a Reply

error: Content is protected !!