Skip to main content

Goudpryse het gister hul hoogste vlak sedert Mei bereik. Die prys het bo $2 000 per ons gesweef, danksy ‘n swakker Amerikaanse dollar en spekulasie dat die Federale Reserweraad se rentekoersverhogingsiklus verby is.

Goud het teen 10:19 vm GMT met 0,6% gestyg vanaf $2 012,92 per ons nadat dit die hoogste vlak sedert 16 Mei op $2 017,82 bereik het, volgens Reuters. Amerikaanse goudtermynkontrakte het ook met 0,5% tot $2 013,80 gestyg. Bullion het verlede week eers die sleutel sielkundige drempel van $2 000 per ons oorskry.

Die dollar het Maandag met 0.1% gedaal teenoor ‘n klomp geldeenhede, en beweeg nader aan die twee maande laagtepunt wat dit verlede week bereik het. ‘n Swakker dollar maak goud gewoonlik goedkoper om te koop vir houers van ander geldeenhede.

Goud het begin oplewe sedert die begin van die konflik tussen Israel en die Palestynse gewapende groep Hamas vroeg in Oktober. Kenners en handelaars verwag dat die onsekerheid in die Midde-Ooste sal voortgaan om die prys van goud op te jaag, wat tradisioneel gesien word as ‘n veilige hawe tydens periodes van ekonomiese onstabiliteit.

Leave a Reply

error: Content is protected !!