Skip to main content

Verkope van soewereine effekte kan volgende jaar verder toeneem namate begrotingstekorte regoor die ontwikkelde wêreld opduik, het Bloomberg berig.

Volgens die afsetpunt se ontleding kom dit op ‘n slegte tyd aangesien sentrale banke die vermindering van groot effektebesit wat deur kwantitatiewe verruiming versamel het, versnel het.

“Hierdie dubbele slag beteken effekte-opbrengste is ingestel op ‘n moeilike 2024,” het Bloomberg geskryf en voorgestel dat die Amerikaanse Federale Reserweraad, die Europese Sentrale Bank en die Bank van Engeland hul entoesiasme om hul balansstate te krimp moet afskryf.

Volgens die Bank of America, wat in die verslag aangehaal word, word verwag dat die uitreiking van tesourie-effekte volgende jaar ‘n rekord van $1,34 triljoen sal bereik. Intussen word geprojekteer dat die Amerikaanse tekort in 2026 na $2 triljoen sal styg.

Die verslag het aangedui dat verskeie faktore effektewaardes beïnvloed, maar “die een konstante in ‘n voortdurend veranderende wêreld is toenemende skulduitreiking.”

Die Amerikaanse Fed het glo sedert Junie 2022 sy balansstaat met $95 miljard per maand verminder, wat dit tot dusver verminder het tot $7.8 biljoen, byna dubbel die pre-pandemiese $4 triljoen merk.

Die risiko bly dat die kombinasie van monetêre stremming deur die Fed met die uitbreiding van die Amerikaanse tesourievoorraad “dodelik” sal wees.

Dieselfde kan waargeneem word in die EU waar Duitsland, Frankryk, Italië en Spanje na verwagting effekteverkope volgende jaar tot meer as € 1,1 triljoen ($ 1,2 triljoen) sal verhoog. Die Europese Kommissie sal na verwagting ook €150 miljard se effekte uitreik.

Selfs ‘n klein vermindering van QE-herbelegging lyk ondeurdag, volgens die verslag, terwyl dit “die eerste linie van verdediging” vir die eurogebied is wat toelaat dat vervalkende Duitse skuld herwin word om Italiaanse effekte te koop.

Intussen word verwag dat die aanbod van Britse staatseffekte volgende jaar ongeveer £260 miljard sal wees, ‘n sprong van 20% vanaf vanjaar. Die Bank van Engeland het teen dubbel die tempo van die Fed en ECB verminder.

“Daar is ‘n groeiende persepsie dat sentrale banke op die hoogtepunt van die rentekoersverhogingsiklus is, maar die vermindering van QE-effekteportefeuljes sal voortgaan om monetêre toestande te verskerp,” het Bloomberg geskryf.

Leave a Reply

error: Content is protected !!