Skip to main content

Na aanleiding van die implementering van fase ses-beurtkrag oor die naweek, het Kgosientsho Ramokgopa, minister van elektrisiteit, gesê onderbrekings sal regdeur die feesseisoen voortduur aangesien Eskom sukkel om opwekkingsvermoë te verbeter. Hy het Sondag tydens sy weeklikse energie-inligtingsessie gesê dat twee van die grootste kragstasies, Medupi en Matimba, geleë in Lephalale, deur ontwerpfoute en onklaarrakings gebuk gaan.

Die Reserwebank sal Woensdag kredietverlengingsdata vir die private sektor vir Oktober publiseer. Die sektorkrediet, wat jaar-tot-jaar verandering in banklenings aan die plaaslike private sektor meet, het in September met 4,6% gestyg, vanaf 4,39% in Augustus.

Produsente-inflasie en die Absa-aankopebestuurdersindeks (PMI) sal hierdie week onder die soeklig kom. Stats SA sal Donderdag die produsenteprysindeks (PPI) vir Oktober publiseer.

Die Absa PMI vir November word Vrydag vrygestel en sal verdere insig gee in die gesondheid van die energie-intensiewe vervaardigingsektor.

Naamsa sal die nuwe voertuigverkoopdata vir November publiseer. Voertuigverkope het in Oktober met 2% op ’n jaargrondslag gedaal, ’n daling beter as die daling van 4,1% in September.

Leave a Reply

error: Content is protected !!