Skip to main content

Die Idaho National Laboratory, ‘n kernnavorsingsentrum wat vir die Amerikaanse departement van energie werk, het gister bevestig dat dit vroeër vandeesweek die slagoffer was van ‘n kuberveiligheidsoortreding. ‘n Groep “gay harige-krakers” genaamd SiegedSec het verantwoordelikheid aanvaar.

Die “massiewe data-oortreding” by INL het Sondagaand plaasgevind en het daartoe gelei dat werknemers se adresse, sosiale sekerheidsnommers, bankrekeninginligting en ander private data aanlyn geplaas is.

INL is geleë in Idaho Falls, ‘n gemeenskap van ongeveer 67 000 inwoners in die oostelike deel van die staat. Dit het meer as 5 000 werknemers en werk aan navorsing oor kernreaktors en volhoubare energieprojekte vir die federale regering.

Plaaslike media het aanvanklik nie die naam van die vermeende kuberkrakers genoem nie, maar ‘n groep wat homself SiegedSec noem, het uiteindelik verantwoordelikheid geneem en van die gesteelde inligting op sosiale media geplaas.

“Ons is bereid om ‘n ooreenkoms met INL te maak. As hulle navorsing doen oor die skep van ‘irl catgirls’ sal ons hierdie pos verwyder,” het SiegedSec Maandag in ‘n boodskap geskryf waarin die lekkasie aangekondig is.

‘n Katmeisie is ‘n tipe karakter wat in sommige Japannese anime en manga gesien word, gewoonlik ‘n menslike meisie met katore, -stert of ander kenmerke. “IRL” staan vir “in real life”. SiegedSec het homself beskryf as ‘n groep gay “bont” hackers, met verwysing na ‘n fetisj waarby antropomorfe diere betrokke is.

Die groep het verantwoordelikheid aanvaar vir die uitlek van honderde NAVO-dokumente vroeg in Oktober, asook die hack van verskeie Amerikaanse staatsregerings in Junie, oënskynlik omdat hulle wette aangeneem het teen “geslagsbevestigende” chirurgiese prosedures. By daardie geleentheid het SiegedSec ongeveer 180 gigagrepe se data uit Texas alleen uitgelek en gesê dit het ook Nebraska, Pennsylvania, Suid-Dakota en Suid-Carolina geteiken.

Leave a Reply

error: Content is protected !!