Skip to main content

Maandag sal die Verkiesingskommissie van SA (OVK) na verwagting ‘n duidelike beeld gee van die afgelope naweek se kiesersregistrasie-veldtog. Teen die einde van die eerste dag het die OVK gesê meer as 1 miljoen mense het by 23 296 stemlokale geregistreer.

LP’s in die Nasionale Vergadering sal Dinsdag stem oor ‘n mosie gebring deur EFF-leier Julius Malema oor die moontlikheid om die Israeliese ambassade in SA te sluit en alle diplomatieke bande met Tel Aviv te sny.

Die ekonomiese fokus hierdie week sal wees op die SA Reserwebank se monetêrebeleidskomitee, wat Dinsdag sit en Donderdag die finale koersbesluit vir die jaar sal aankondig. Die Bank het die repokoers in September op 8,25% gehou, in ooreenstemming met konsensusverwagtinge.

Die fokus sal ook wees op die vrystelling van Oktober se verbruikersinflasiedata deur Statistieke SA Woensdag. Verbruikersinflasie het in September tot 5,4% versnel vanaf 4,8% in Augustus.

Woensdag sal die regeringsgroep van ministers vrae van LP’s stel.

Transnet is geskeduleer om die mark te voorsien van planne om die agterstand in die aflaai van houerskepe by die hawens voor die feesseisoen uit te klaar. Gebreekte toerusting het ‘n krisis veroorsaak by die Durbanse hawe, wat sowat 60% van die land se houerverkeer hanteer en gebuk gaan onder lang wagtye en boetegelde wat deur vervoerders opgelê word.

Later vandeesweek sal Eskom se uitvoerende beamptes die parlement se komitee vir openbare ondernemings inlig oor sy jaarverslag en finansiële state vir 2022/23. Die kragvoorsiener se verlies vir die tydperk het tot R24 miljard verdubbel, aangesien energieverkope met 5% gedaal het en koste verbonde aan die gebruik van diesel om oopsiklus-gasturbines te laat loop met 50% gestyg het.

VALUTA

Rand na Amerikaanse dollar
(R18.26) Vorige Maandag (R18.75)

Rand na Euro
(R19.95) Vorige Maandag (R20.04)

Rand na Britse pond
(R22.80) Vorige Maandag (R22.93)

Leave a Reply

error: Content is protected !!