Skip to main content

Die Marokkaanse motorvervaardiger Neo Motors het vandeesmaand die land se eerste plaaslik vervaardigde voertuig begin verkoop, wat kan meeding met soortgelyke pryse van verbrandingsmotors van Dacia en Chinese handelsmerke wat deur Renault SA besit word, het Bloomberg gister berig.

Die verslag het beklemtoon dat die maatskappy aanvanklik 3 000 eenhede per jaar sal vervaardig van die driedeur-passasiersmodel wat $20 000 sal kos. Die jaarlikse produksie sal na verwagting binne drie jaar tot 15 000 voertuie styg.

Nassim Belkhayat, hoof-uitvoerende beampte, het aan Bloomberg vertel van die maatskappy se planne om op die Casablanca-aandelebeurs te noteer, aangesien NEO na die produksie van elektriese voertuie wil uitbrei. Die motorvervaardiger is volgens sy uitvoerende hoof in gesprek met die African Development Bank oor verdere finansieringsopsies.

Neo, wat in 2017-2018 gestig is, poog om die Noord-Afrikaanse nasie te omskep in ‘n vervaardiging- en handelsentrum wat oop is vir beide die Weste en China, volgens Bloomberg.

“Ons wou ‘n motor vir gewone mense maak, net soos Volkswagen ‘n eeu gelede gedoen het,” het Belkhayat gesê. “Ons het ons eie liggaam, ons eie raam en elektriese kabelstelsel gemaak en die res aan 43 plaaslike verskaffers verkry.”

Volgens die verslag het die projek ‘n hupstoot gekry toe Peugeot enjins by sy nuwe Kenitra-aanleg in Marokko begin vervaardig het, wat ‘n komponent verskaf het wat die land se motorvervaardigers voorheen moes invoer.

Leave a Reply

error: Content is protected !!