Skip to main content

Vloeibare aardgas (LNG) – wat al hoe meer deur Duitsland gebruik word om die energiekrisis te hanteer sedert die besnoeiing in Russiese gasvoorrade – kan baie erger vir die omgewing wees as om steenkool te verbrand, het Welt berig.

Voor die Oekraïne-konflik het die EU se grootste ekonomie tot 40% van sy aanvraag met gas van Rusland voorsien. Verlede jaar het Berlyn egter sy afhanklikheid van Russiese energie verminder deur dit te vervang met invoere van vloeibare aardgas (LNG) – veral uit die VSA – wat die hoofbron van die brandstof vir die land geword het.

“Oor alle scenario’s wat oorweeg word, is die totale kweekhuisgasvrystellings van LNG groter as dié van steenkool, wat wissel van 24% tot 274% meer,” sê die skrywer van die studie, metaannavorser Robert W. Howarth van Cornell Universiteit.

Hy het metaanlekkasies in die LNG-voorsieningsketting, wat verskeie stadiums van hidrobreking (fracking) en vervloeiing tot die vervoer van superverkoelde gas per see en kragopwekking insluit, as die oorsaak van omgewingskade geïdentifiseer. Metaan is ‘n besonder aggressiewe kweekhuisgas.

Die navorsing het gesê dat die vrystelling van LNG tydens vervoer alleen ten minste 24% hoër is as van die verbranding van konvensionele steenkool, selfs al word die modernste vaartuie en kortste skeepsroetes gebruik.

“In al die scenario’s wat oorweeg word, oor alle soorte tenkwaens wat gebruik word om LNG te vervoer, oorskry metaanvrystellings die vrystelling van koolstofdioksied uit die finale verbranding van LNG,” het die studie opgemerk.

Volgens ‘n onlangse artikel in The New Yorker is die studie se data ‘n aanduiding van die Amerikaanse president Joe Biden se foutiewe klimaatbeleid, aangesien Amerikaanse LNG-uitvoervermoë aansienlik uitgebrei word te midde van verhoogde aanvraag van EU-lande, wat in stryd is met die Amerikaanse regering se klimaatbeskermingsdoelwitte.

Sommige Duitse politici het voorheen na Washington gewys as die begunstigde van die sabotasie van die Nord Stream-pypleidings, wat gebou is om Duitsland en ander EU-lande van goedkoop aardgas uit Rusland te voorsien.

Leave a Reply

error: Content is protected !!