Skip to main content

Die Franse polisie het ‘n vrou geskiet en gewond wat daarvan verdink word dat sy gedreig het om ‘n ploftoestel op ‘n trein in Parys te laat ontplof, het die owerhede gister gesê.

Die vrou is ernstig beseer nadat sy deur ‘n enkele skoot getref is, het die Paryse aanklaer se kantoor gesê, en bygevoeg die verdagte is na ‘n plaaslike hospitaal geneem vir noodbehandeling. Die vrou, wat glo aan Paryse owerhede bekend was, het volgens amptenare ‘n lang abaya-mantel gedra wat tradisioneel deur Moslems gedra word.

“Die polisiebeamptes het die regte besluit geneem,” het Axel Ronde, woordvoerder van die wetstoepassing, aan die Franse afsetpunt BFMTV gesê. “Die persoon was uiters vasbeslote om aksie te neem. Gegewe haar vasberadenheid, het my kollegas geen ander keuse gehad as om te verhoed dat hulle deur ‘n ontploffing geraak word nie. Hulle moes haar neutraliseer deur haar met ‘n vuurwapen te skiet.”

Die skietery het omstreeks 09:20 plaaslike tyd by die Bibliotheque Francois-Mitterrand-metrostasie in Parys plaasgevind, sowat 50 minute nadat die verdagte deur die polisie geïsoleer is, het BFMTV gesê. Verskeie passasiers op die trein het die nooddienste in kennis gestel dat die vrou terreurdreigemente maak.

Geen plofstof is op die toneel gevind nie, het BFMTV bygevoeg.

Aanklaers het gesê dat ‘n polisie-ondersoek geopen is om vas te stel wat die verdagte na bewering op die RER C-voorstedelike trein gesê het. Die vroulike verdagte staar moontlike aanklagte in die gesig wat verband hou met die maak van doodsdreigemente, die bevordering van terrorisme en intimiderende gedrag teenoor die polisie, volgens die Associated Press.

’n Afsonderlike ondersoek is geopen na die omstandighede rondom die afvuur van die beampte se vuurwapen, wat in Frankryk ‘n gebruiklike metode is. Die skoot is afgevuur nadat die vrou versuim het om bevele wat deur die polisie uitgereik is, te gehoorsaam, het die AP bygevoeg.

Die voorval het gebeure terwyl die EU-staat steeds op ‘n verhoogde waarskuwing teen terreur is sedert 13 Oktober, toe die Franstalige onderwyser Dominique Bernard doodgesteek is en drie ander mense beseer is by ‘n skool in die noordelike dorp Arras. Die vermeende aanvaller was onder polisiebewaking en daar word vermoed dat sy Islamitiese radikalisering ondergaan het.

Leave a Reply

error: Content is protected !!