Skip to main content

Die 2023 MTV Europe Music Awards-vertoning is gekanselleer weens veiligheidskwessies wat voortspruit uit die Hamas-Israel-oorlog. Die jaarlikse geleentheid met lewendige optredes en wat deur baie kunstenaars en ander bekendes bygewoon word, sou op 5 November in Parys gehou word.

“Gegewe die wisselvalligheid van wêreldgebeure, het ons besluit om nie voort te gaan met die 2023 MTV EMA’s nie weens kommer oor die veiligheid van die duisende werknemers, bemanningslede, kunstenaars, aanhangers en vennote wat van alle uithoeke van die wêreld reis na die lewendige vertoning,” het die organiseerders Donderdag op X (voorheen Twitter) geskryf.

“Terwyl ons kyk hoe die verwoestende gebeure in Israel en Gasa aanhou ontvou, voel dit nie soos ‘n oomblik vir ‘n wêreldwye viering nie. Met duisende lewens wat reeds verloor is, is dit ’n oomblik van rou,” lui die verklaring. Die organiseerders het bygevoeg dat die uiteindelike wenners vanjaar steeds hul toekennings sal ontvang.

Europese lande het ‘n vlaag van polities gemotiveerde geweld en onluste gesien sedert die gevegte tussen Israel en Palestynse militante hierdie maand uitgebreek het. Daar was ook betogings deur pro-Israel en pro-Palestina groepe.

Op 13 Oktober is ’n onderwyser in Parys deur ’n oudleerling doodgesteek. Volgens die aanklaers het die verdagte Islamitiese slagspreuke geskree. Frankryk is sedertdien op die hoogste vlak van terreurwaarskuwing geplaas. Die vlak van waarskuwing is ook in Spanje verhoog.

Maandag het nog ‘n Islamitiese radikale man twee mense in Brussel doodgeskiet en nog ‘n persoon gewond. Woensdag is ses Franse lughawens kortstondig ontruim weens bomdreigemente.

Op 7 Oktober het Hamas en geallieerde Palestynse militante groepe ‘n verrassingsaanval op Israel uitgevoer en soldate sowel as burgerlikes doodgemaak, insluitend meer as 200 mense by ‘n opelug musiekfees in die woestyn naby Gasa. Israel het gereageer deur lugaanvalle op Gasa uit te voer. In die algemeen is meer as 1 400 Israeli’s en ongeveer 3 500 Palestyne dood.

Leave a Reply

error: Content is protected !!