Skip to main content

Die Engelse rugbyspeler Tom Curry beweer die Springbok-haker Bongi Mbonambi het hom ‘n rassistiese belediging toegesnou tydens Engeland se Wêreldbeker-halfeindstryd teen Suid-Afrika.

Die flank het sigbaar ontsteld gelyk ná ‘n halfeindstryd waarin Engeland ‘n voorsprong van 15-6 in die laaste 10 minute laat verdamp het. Curry het die skeidsregter, Ben O’Keeffe, in die eerste helfte genader nadat hy in ‘n onderonsie met Mbonambi betrokke was.

Op die skeidsregter se mikrofoon kan duidelik gehoor word hoe Curry vra: “Meneer, Meneer, as hul haker my ’n wit k**t noem, wat moet ek doen?” Die Nieu-Seelandse blaser het geantwoord: “Niks nie, asseblief.” Ná die wedstryd het dit gelyk of Mbonambi weier om Curry se hand te skud.

Op ‘n vraag deur verslaggewers na die wedstryd of Mbonambi iets gesê het wat hy nie moes sê nie, het ‘n merkbaar omgekrapte Curry geantwoord: “Ja.” Hy wou egter nie besonderhede openbaar nie. “Nee, ons hoef nie nou daaroor te praat nie. Ek praat nie nou daaroor nie.”

Wêreldrugby kan nie kommentaar lewer terwyl die uitwysingsvenster oop bly nie. Dit sluit 36 uur ná die eindfluitjie. Engeland moet besluit of hulle in daardie tyd ‘n klag wil indien.

As Mbonambi dissiplinêre stappe in die gesig staar, kan hy ‘n skorsing opgelê word.

As Mbonambi geskors word, sal dit ‘n groot terugslag vir Suid-Afrika wees voor die eindstryd Saterdag teen Nieu-Seeland, aangesien hy die enigste spesialis-haker in die groep is.

Suid-Afrika het in ’n verklaring bevestig hulle kyk na die voorval: “Ons is bewus van die bewering, wat ons baie ernstig opneem, en hersien die beskikbare bewyse. Ons sal met Bongi in gesprek tree indien enigiets gevind word om die eis te staaf.”

Humeure het tydens die wedstryd ‘n paar keer opgevlam en met die blaas van die eindfluitjie het Engeland aanstoot geneem toe ‘n paar Springbokke leedvermakerig feesgevier het.

Danny Care het die voormalige Wasps-heelagter Willie le Roux gestamp, wat byna-byna ‘n massa-vuisgeveg

Leave a Reply

error: Content is protected !!