Skip to main content

President Cyril Ramaphosa het die regering en die ANC se steun vir die Palestynse stryd in die Midde-Ooste herbevestig. Hierdie houding het beide steun en kritiek ontlok, met die pro-Israel groepe wat negatief gereageer het en Ramaphosa daarvan beskuldig het dat hy jihadiste ondersteun. Teen gisteroggend het 1 500 Palestyne, insluitend meer as 500 kinders, in die Israeliese lugaanvalle gesterf as weerwraak vir die Hamas-aanval verlede Saterdagoggend.

Intussen het Suid-Afrika se ambassadeur in Palestina, Shaun Byneveldt, wat in Oos-Jerusalem woon, gesê sedert die begin van die oorlog het 114 Suid-Afrikaners oproepe om hulp aangeteken. Sedertdien is 53 burgers terug huis toe. Van hulle was ses in die Wesoewer en 10 in Gasa.

Leave a Reply

error: Content is protected !!