Skip to main content

Die Noord-Koreaanse leier, Kim Jong-oen, het vyf kamikaze-hommeltuie en ‘n Geran-25-toesighommeltuig ontvang van die goewerneur van Rusland se Primorsky-streek, Oleg Kozhemyako, het die plaaslike administrasie gesê.

Die geskenke aan die Noord-Koreaanse leier, wat op die sesde en laaste dag van sy besoek aan die land was, het ook ‘n volledige stel beskermende klere ingesluit, het die pers van die Primorsky-streek gister onthul. Dié moderne uitrusting bied beskerming aan die bors, skouers, keel en lies, terwyl dit “baie ligter is as enige bekende eweknieë,” het dit bygevoeg.

Die geskenke is aan Kim oorhandig terwyl hy en Kozhemyako die Verre-Oostestraat-uitstalling op Russky-eiland in Vladivostok besoek het om die hardeware wat in Primorsky-streek vervaardig word vir die behoeftes van Rusland se militêre operasie in die Oekraïne, te inspekteer.

Tydens sy reis na Russky-eiland het Kim ook deur die Primorsky-akwarium getoer. Dit is die grootste akwarium in Rusland, met byna 10 000 see- en varswaterdiere wat aan sowat 500 spesies behoort.

Nog een van Kim se bestemmings was die Verre Oosterse Federale Universiteit waar hy die kampus inspekteer en met Noord-Koreaanse studente gepraat het. Altesaam 43 Noord-Koreane studeer tans aan die universiteit, volgens RIA-Novosti.

Kim Jong-un het Dinsdag in Rusland aangekom vir sy eerste besoek sedert 2019. Hy het saam met Vladimir Poetin deur die Vostochny-kosmodrome in die Amoer-streek getoer en ‘n rondte samesprekings met die Russiese president gevoer.

Leave a Reply

error: Content is protected !!