Skip to main content

Die Kanadese regering waarsku kruidenierswarereuse teen “groot gevolge” as hulle nie daarin slaag om “verligting vir Kanadese” te bied deur voedselpryse teen 9 Oktober te stabiliseer nie. Die populistiese stap kom te midde van die stygende inflasie in die land en premier Justin Trudeau se liberale Party loop ver agter in die peilings.

Justin Trudeau het Donderdag by die liberale se nasionale koukus-toevlugsoord in Londen, Ontario, gesê dat hy verwag om “teen 23 November van hulle [grootste kruideniersware-kettings] te hoor oor wat hul plan is om pryse te stabiliseer,” en bygevoeg dat “as hul plan nie werklike verligting bied vir die middelklas en mense wat hard werk om daarby aan te sluit nie, dan sal ons verdere stappe doen, en ons sluit niks uit nie, insluitend belastingmaatreëls.”

Die Minister van Innovasie, Wetenskap en Nywerheid, François-Philippe Champagne, het in ‘n onderhoud met CIBC bevestig dat hy uitnodigings aan HUB’s van Loblaw, Sobeys, Metro, Costco en Walmart – die grootste kruidenierswarekettings in die land – gestuur het om ‘n vergadering vandag in Ottawa persoonlik by te woon in ‘n poging om met ‘n “betekenisvolle aksie vorendag te kom wat prysinflasie in die kruideniersektor sal verminder.”

Die stap kom te midde van die stygende lewenskoste in Kanada en berigte dat die kruideniersware-reuse rekordwinste behaal het.

“Dit is nie goed dat ons grootste kruidenierswinkels rekordwinste maak terwyl Kanadese sukkel om kos op die tafel te sit nie,” het Trudeau tydens die perskonferensie gesê.

Die kruideniersware-uitvoerende beamptes het die bewerings van prysbedrog en winsbejag uit die inflasie ontken en aangevoer dat “die kruideniersware-kettings met uiters klein winsmarges werk en minimale invloed op inflasie het.”

Leave a Reply

error: Content is protected !!