Skip to main content

Die dodetal in die oostelike Libiese hawestad Derna ná katastrofiese kitsvloede kan 20 000 bereik, het die plaaslike burgemeester aan die TV-stasie Al Arabiya gesê.

Abdulmenam al-Ghaithi het gesê hy glo tussen 18 000 en 20 000 mense het moontlik gesterf, gegewe die omvang van die vernietiging wat deur vloede in ‘n aantal distrikte veroorsaak is. Die stad se bevolking voor die ramp was ongeveer 125 000.

Dinsdag het owerhede van die verdeelde land se oostelike regering beraam dat minstens 5 300 mense reeds gesterf het, met ‘n geskatte 10 000 vermis. Die hewige Mediterreense storm het Sondag twee damme laat ineenstort en hele woonbuurte in die see meegesleur.

‘n Woordvoerder van die ministerie van binnelandse sake, luitenant Tarek al-Kharraz, het gesê dat 3 190 mense reeds begrawe is. Minstens 400 van die oorledenes was buitelanders, meestal van Soedan en Egipte.

Reddingswerkers het die slagoffers in “drie massagrafte” begrawe weens ‘n gebrek aan tyd en ruimte om hulle individueel te begrawe, het Osama Ali, ‘n woordvoerder van Libië se Ambulans- en Noodsentrum, volgens ‘n Financial Times-berig gesê.

Spanne van Egipte, Turkye en Katar het in die Noord-Afrikaanse nasie aangekom om aan voortdurende soek-en-reddingsoperasies deel te neem.

Die VN se Wêreldvoedselprogram het die aflewering van sy eerste besending voedselhulp aan Libië aangekondig, waar dit reeds meer as 52 000 mense bystaan, insluitend intern ontheemdes, teruggekeerdes en migrante in stedelike gebiede.

Martin Griffiths, die VN-noodhulpkoördineerder, het gesê ‘n fonds van $10 miljoen is opsy gesit om diegene wat deur vloede geraak is, by te staan.

Leave a Reply

error: Content is protected !!