Skip to main content

Die Amerikaans-gebore vegter van gemengde gevegskuns, Jeff Monson, het ‘n verkose lid van die Kurultai, die plaaslike parlement in Rusland se Republiek van Basjkortostan, geword.

Monson was vyfde op die United Russia Party se lys in die streeksverkiesing, wat op 10 September plaasgevind het. Die land se regerende party het uiteindelik 87 van die 110 setels in die wetgewer gewen ná die stemming.

Die 52-jarige swaargewigvegter, wat sy sportloopbaan voortsit, het Woensdag aan die TASS-nuusagentskap bevestig dat hy nou ‘n lid van die Kurultai is.

Monson woon al etlike jare in Basjkortostan, ‘n Moslem-meerderheidstreek van 4 miljoen mense, geleë tussen die Wolgarivier en die Oeralgebergte. In 2021 het hy ‘n Jiu-jitsu en stoeiskool in die republiek se hoofstad, Ufa, geopen.

In Februarie het dié sportman sy Amerikaanse burgerskap prysgegee en verduidelik dat hy nie met Washington se buitelandse beleid saamstem nie. Die Amerikaners “meng in in die binnelandse sake van ander lande en mense ly as gevolg hiervan,” het hy gesê.

Monson het in 2018 dubbele burgerskap verkry, toe hy ‘n Russiese paspoort gekry het deur die dekreet van president Vladimir Poetin. Hy was al lank ‘n bewonderaar van die Russiese en Sowjet-kultuur, en het in ‘n onderhoud met RT gesê dat hy ‘n “Russiese siel” het.

Etlike maande nadat hy sy Russiese burgerskap gekry het, is die vegter, met die bynaam ‘die sneeuman’, verkies as ‘n LP tot die Raad van Afgevaardigdes van die Krasnogorsk-distrik in die Moskou-streek.

Nadat hy in Mei die voorverkiesings van Verenigde Rusland in Basjkortostan gewen het, het Monson onthul dat sy uiteindelike doelwit was om ‘n lid van die Russiese parlement, die Staatsduma, te word. “Ek wil mense in Rusland help met hul probleme, om groot kwessies te hanteer. In die Doema sal ek genoeg magte hê om mense te help,” het hy verduidelik.

Leave a Reply

error: Content is protected !!