Skip to main content

Drie van die ‘Mej Oekraïne 2023’-deelnemers is gediskwalifiseer en twee het gister onttrek nadat die kompetisie ‘n “etiek-oorsig”-raad op die been gebring het om bewerings deur ‘n Oekraïense komediant te ondersoek dat van die vroue verbintenisse met Rusland gehad het.

“Gegrond op die resultate van [‘n] ondersoek wat deur ‘n spesiale etiekraad gedoen is, lig ons u in dat die onetiese feite rakende die kompetisiedeelnemers ongelukkig bevestig is. Daarom word die komitee gedwing om drie deelnemers van die kompetisie uit te sluit,” het die kompetisie-organiseerders gisteraand in ‘n Instagram-plasing gesê.

Die organiseerders het nie uitgeklaar wie presies gediskwalifiseer is en vir watter soort oortreding nie. Volgens die Russiese Telegram-kanaal Mash het nog twee deelnemers vrywillig aan die kompetisie onttrek. Hulle name is ook nie bekend gemaak nie.

“Ons is opreg dankbaar vir al die inligting wat na ons toe kom. Dit is ook belangrik dat elkeen van ons ongegronde woorde van werklike feite skei, kritiese denke toepas en inligting wat uit verskeie bronne kom, verifieer,” het die organiseerders bygevoeg.

Die drama het Maandag begin toe die Oekraïense komediant en sosiale media-persoonlikheid Andrey Luzan op sy Instagram geskryf het oor die bande wat sommige ‘Mej Ukraine 2023’-deelnemers met Rusland kan hê.

Luzan het beweer dat een van die modelle, Kseniya Magera, “vriende met Russe” is en die restaurant van die Russiese sakeman Arkady Novikov besoek het, wat betrokke was by president Vladimir Poetin se verkiesingsveldtog. Magera het vroeër in Moskou gewoon, het aan die ‘Future of Russia’-kompetisie deelgeneem en het voortgegaan om met Russiese modelle te kommunikeer selfs nadat sy verlede jaar na Dubai verhuis het, het Luzan gesê.

Die komediant het ook verskeie ander deelnemers genoem. Irina Pilayeva, het hy gesê, is opgemerk waar sy saamkuier met ‘n Russiese restaurantmagnaat wat voorheen ‘miss Ukraine’ geborg het voor 2022. Hy het Ekaterina Chuvashova die dogter van ‘n Russiese spioen genoem. Drie ander deelnemers is uitgewys omdat hulle inwoners van Donetsk en Lugansk is, streke wat verlede jaar gestem het om by Rusland aan te sluit.

Luzan het ook beweer dat baie van die deelnemers “partytjies van Russiese oligarge bywoon as gesellinne in Courchevel,” die deftige Franse ski-oord, hoewel hy geen name genoem het nie.

Leave a Reply

error: Content is protected !!