Skip to main content

Die Amerikaanse vervaardiger van elektriese voertuie, Tesla, beoog om vanjaar motorkomponente ter waarde van tot $1,9 miljard van Indië te verkry, het Nieu-Delhi se minister van handel en nywerheid, Piyush Goyal, gister aangekondig.

Die Amerikaanse maatskappy het verlede jaar onderdele ter waarde van $1 miljard van Indië gekoop, het die minister onthul terwyl hy ‘n sessie van die Automobile Component Manufacturers Association of India toegespreek het.

Elon Musk, uitvoerende hoof van Tesla, het ‘n beduidende belegging in Indië belowe na ‘n vergadering met premier Narendra Modi in die VSA in Junie. Musk het voorheen Nieu-Delhi se hoë invoerbelasting en sy elektriese voertuigbeleide gekritiseer.

Volgens die minister wil die Indiese regering in die nabye toekoms meer investering en ‘n hoër uitset van elektriese voertuie in die land hê, om voordeel te trek uit “skaalekonomie van nuwe tegnologie.”

Musk is positief oor Indië se potensiaal met betrekking tot volhoubare energie en klimaattegnologie, insluitend sonkrag, batterypakke en elektriese voertuie. Die miljardêr het voorheen gesê hy beplan om SpaceX se Starlink-satelliet-internetdiens na Indië te bring. Tesla is glo besig om ‘n plek vir sy nuwe fabriek in die land te kies.

Leave a Reply

error: Content is protected !!