Skip to main content

Een van hierdie somer se grootste Hollywood-treffers, ‘Barbie’, is uitgelek aan die Russiese YouTube-alternatief genaamd RuTube. Die film is nie amptelik in Rusland vrygestel nie, aangesien Westerse rolprentateljees die land verlaat het weens die konflik in die Oekraïne.

Die volle fliek van 1 uur en 54 minute is in 1080p-gehalte na die video-gasheerwebwerf opgelaai met ‘n volledige Russiese oorklanking. Die lekkasie het gekom ‘n dag voor die film se beplande internasionale digitale vrystelling.

Verlede week het verskeie rolprentteaters regoor Rusland ook begin om roofkopieë van die film te wys met kaartjies van so laag as 280 roebels (sowat $3). Sommige fliekteaters, volgens die Telegram-kanaal Baza, het ook ‘Barbie’ sowel as Christopher Nolan se ‘Oppenheimer’ onder kodename soos ‘Quick Dates’ en ‘Dubak’ (uiters koud), onderskeidelik, vertoon.

Laat verlede maand het Rusland se ministerie van kultuur verklaar dat dit nie die lisensiëring van ‘Barbie’ en ‘Oppenheimer’ sal goedkeur nie, en verduidelik dat nie een van die rolprente voldoen aan die “doelwitte en standaarde wat deur die staatshoof gestel is om tradisionele Russiese geestelike en tradisionele Russiese morele waardes te bewaar en te versterk” nie.

Die voormalige Russiese president Dmitri Medwedef het in Mei in ‘n onderhoud met RT gesê as groot Hollywood-ateljees en ander Westerse besighede die Russiese mark verlaat, hy geen probleem sal hê met Russe wat Westerse intellektuele eiendom ‘steel’ nie.

Medwedef het ook ‘n beroep op Russe gedoen om “behoorlike ‘stropers’ te vind en alles van hulle af te laai” om “maksimum skade” aan te rig en te veroorsaak dat Westerse maatskappye wat Rusland verlaat het, faal.

Leave a Reply

error: Content is protected !!