Skip to main content

Die eerste episode van Star Trek word op NBC uitgesaai

Die nou ikoniese reeks het eers gesukkel om ‘n gehoor te kry, en is na net 3 seisoene gekanselleer. Sy kultusagtige gewildheid het egter begin geblom en sou groei tot ‘n mediafranchise, insluitend speelfilms, bykomende TV-reekse, handelsware, konvensies en miljoene toegewyde aanhangers (Trekkies) oor die hele wêreld.

Anders as die meeste netwerkbestuurders, het die vervaardiger en skepper Gene Rodenberry geglo dat intelligente lewe aan die ander kant van die TV-skerm bestaan. As sodanig het hy gereeld die genre van wetenskapfiksie gebruik as ‘n voertuig vir sosiale kommentaar.

Deur die bemanning van die Enterprise in ‘n utopiese 23ste eeu te plaas, kon Star Trek gaan waar geen reeks voorheen gegaan het nie – en het gereeld in taboe-onderwerpe soos rasseverhoudings gedelf.

Star Trek is ‘gekrediteer’ met sy eerste interras-soen op Amerikaanse netwerktelevisie in ‘n episode getiteld “Plato’s Stepchildren”, wat op 22 November 1968 uitgesaai is. Star Trek het ‘n wêreldwye kulturele verskynsel geword, en die invloed daarvan het veel verder as die nisgenre van wetenskapfiksie gestrek. . Behalwe om ‘n onuitwisbare merk op die gewilde leksikon te maak, word dit dikwels gekrediteer met die voorspelling van die ontwikkeling van destydse futuristiese toestelle soos die selfoon. Star Trek: The Original Series en sy latere bykomstighede word vandag steeds in meer as 100 lande uitgesaai.

Leave a Reply

error: Content is protected !!