Skip to main content

’n Nuwe studie deur die Universiteit van Chicago voor die G20-beraad in Nieu-Delhi toon dat die Indiese hoofstad die mees besoedelde megastad ter wêreld is, met vlakke 25 keer hoër as die WGO-riglyne. Die navorsing waarsku dat inwoners se lewens moontlik met 12 jaar verkort kan word weens swak luggehalte.

Die verslag, getiteld ‘AQLI 2023’, identifiseer Indië as die land wat “die grootste gesondheidslas” in die gesig staar as gevolg van lugbesoedeling as gevolg van die groot aantal mense wat geraak word deur sy hoë besoedelingkonsentrasies.

Die studie het bevind dat inwoners van die erg besoedelde Suid-Asiatiese lande Bangladesj, Nepal, Indië en Pakistan gemiddeld sowat vyf jaar van hul lewens weens besoedeling sal verloor. In teenstelling hiermee sal Amerikaners net 3,6 maande van hul lewens verloor as gevolg van swak luggehalte, het dit bygevoeg.

Die toename in lugbesoedeling in Suid-Asië kan toegeskryf word aan “industrialisering, ekonomiese ontwikkeling en bevolkingsgroei” oor die afgelope twee dekades. Die verslag het ook ‘n toename in verkeer as ‘n beduidende bydraende faktor genoem, aangesien die aantal voertuie op Indiese paaie sedert die vroeë 2000’s vervierdubbel het.

Leave a Reply

error: Content is protected !!