Skip to main content

Burger King se poging om ‘n regsgeding van die hand te wys wat beweer dat die Amerikaanse kitskosreus sy klante bedrieg het deur sy Whopper-burger groter op spyskaarte te laat lyk as wat dit in werklikheid is, is deur ‘n regter in ‘n federale hof in Miami verwerp.

Die regsgeding, wat die jongste is in ‘n reeks geskille oor vals advertensies wat verbruikers teen kitskosrestaurantkettings begin het, beskuldig Burger King daarvan dat hy ‘n misleidende uitbeelding van sy Whopper-burgers op spyskaartborde in die winkel verskaf het.

Volgens die eis wys die restaurantketting die Whopper met ‘n groter stuk vleis en bestanddele wat “oor die broodjie loop”, wat dit 35% groter laat lyk met dubbel die vleis in vergelyking met die werklike produk.

Burger King, wat deur Restaurant Brands International besit word, het beweer dat dit nie nodig is om hamburgers te maak wat “presies soos die prentjie” lyk nie. Die Amerikaanse distriksregter Roy Altman het egter beslis dat hy dit aan jurielede oorlaat om “ons te vertel wat redelike mense dink.”

Terselfdertyd het die regter bewerings dat Burger King kliënte mislei het met sy TV- en aanlynadvertensies van die hand gewys.

“Die eisers se eise is onwaar,” het ‘n Burger King-woordvoerder in ‘n verklaring ná die uitspraak gesê. “Die vlamgeroosterde beesvleispatties wat in ons advertensies uitgebeeld word, is dieselfde patties wat gebruik word in die miljoene Whopper-hamburgers wat ons landwyd aan gaste bedien.”

Twee ander groot Amerikaanse restaurantkettings, McDonald’s en Wendy’s, verdedig hulself tans teen soortgelyke regsgedinge in die federale hof. Intussen is Taco Bell, ‘n eenheid van Yum Brands, in Julie gedagvaar vir die verkoop van Crunchwraps en Mexikaanse pizzas wat na bewering net die helfte soveel vulsel bevat as wat geadverteer is. Elke regsgeding dra ‘n eis van ten minste $5 miljoen in skadevergoeding.

Leave a Reply

error: Content is protected !!