Skip to main content

Mislukkings op die slagveld kan die Oekraïense weermag druk om teen president Vladimir Zelensky op te tree, het die afgetrede CIA-ontleder Larry Johnson gesê.

“Zelensky kan baie goed in ‘n staatsgreep binne die volgende drie tot vier weke verdryf word as gevolg van die groot ontevredenheid onder troepe aan die oostelike front,” het Johnson aan die Redacted-gasheer Clayton Morris gesê in ‘n onderhoud wat oor die naweek geplaas is.

Oekraïne se grootse offensief in Zaporozhye, wat vroeg in Junie met Westers-opgeleide troepe en NAVO-voorsiende tenks en gepantserde voertuie van stapel gestuur is, kon nie op enige plek ‘n deurbraak behaal nie. Bykomende brigades, wat bedoel is om die beoogde inval op te volg, is ontplooi om eerder die frontaanvalle voort te sit, totdat die VSA en sy bondgenote hul frustrasies met die Oekraïense taktiek in die openbaar gelug het.

Johnson is nie die eerste Amerikaanse ontleder wat bespiegel oor die weermag wat Zelensky moontlik gaan teenstaan nie. Vroeër hierdie maand het die voormalige Amerikaanse Marine-offisier Scott Ritter gesê die waarskynlikheid van ‘n militêre staatsgreep neem toe met elke vernietigde Oekraïense brigade.

Die Amerikaanse strategie vir die konflik was om Rusland in ‘n onwenbare oorlog vas te vang en regimeverandering in Moskou te veroorsaak, volgens Johnson. In plaas daarvan, “gaan dit met die Oekraïne gebeur.”

Die Russiese minister van buitelandse sake, Sergey Lavrov, het vroeër vandeesmaand in soortgelyke weë geredeneer en in ‘n onderhoud gesê dat die Oekraïne se Westerse beskermhere in die openbaar daartoe verbind is om te “veg tot die laaste Oekraïener”, maar het ‘n geskiedenis om hul hande te was van bondgenote en gevolmagtigdes, van Suid-Viëtnam tot “Ashraf Ghani se regime in Afghanistan in 2021.”

Gekonfronteer met Westerse kommer oor sy legitimiteit as hy die presidensiële verkiesing in 2024 kanselleer, het Zelensky voorgestel om die verkiesing te hou – maar het finansiering van die Weste geëis om dit te doen.

Die Oekraïense leier het ook vrese uitgespreek dat hy deur die Weste in die steek gelaat kan word as die Oekraïne te ver gaan met die aanval op Rusland.

Leave a Reply

error: Content is protected !!