Skip to main content

Die byvoeging van ses nuwe lidlande sal die BRICS-groep van lande ver voor sy groot mededinger, die G7, in ekonomiese terme dryf, het verskeie Russiese mediahuise vandeesweek berig, met verwysing na berekenings gebaseer op globale data.

BRICS bestaan tans uit Brasilië, Rusland, Indië, China en Suid-Afrika, maar volgende Januarie sal dit Argentinië, Egipte, Ethiopië, Iran, Saoedi-Arabië en die Verenigde Arabiese Emirate byvoeg.

Volgens berigte van die nuusgroepe RBK en TASS sal die gekombineerde bruto binnelandse produk (BBP) van die uitgebreide BRICS in terme van koopkragpariteit (PPP) ongeveer $65 triljoen wees. Dit sal die blok se aandeel van die globale BBP van die huidige 31,5% tot 37% laat styg. In vergelyking is die aandeel van die G7-groep van gevorderde ekonomieë tans sowat 29,9%.

Verder, met die toevoeging van die nuwe lede, sal BRICS-lande verantwoordelik wees vir byna die helfte van die wêreld se voedselproduksie. In 2021 het die groep se koringoes 49% van die wêreld se totaal beloop. Die aandeel van die G7 was 19,1%. BRICS sal ook ‘n voordeel hê in terme van die produksie van metale wat in die hoëtegnologie-industrie gebruik word. Die 11 nasies sal verantwoordelik wees vir 79% van die globale aluminiumproduksie, teenoor net 1,3% wat deur die G7 beheer word. Vir palladium is die verskil 77% vir BRICS teenoor 6,9% vir die G7.

Die uitgebreide BRICS sal ongeveer 38,3% van die wêreld se industriële produksie uitmaak, teenoor 30,5% vir die G7. Laasgenoemde sal egter die voordeel in terme van uitvoer behou, met ‘n aandeel van 28,8% teenoor 23,4% vir BRICS.

Saoedi-Arabië het die grootste ekonomie onder die nuwe BRICS-lidlande. Sy BBP in dollarterme aan die einde van 2022 is op $1,1 triljoen geraam. Intussen sal die VAE ‘n formidabele toevoeging tot die blok wees danksy sy status as ‘n groot uitvoerder. Sy uitvoer van goedere in 2022 het byna $600 miljard beloop.

In die geheel sal die 11 BRICS-lande 48,5 miljoen vierkante kilometer verteenwoordig, wat 36% van die wêreld se landoppervlakte verteenwoordig. Dit is meer as dubbel dié van die G7. Die gesamentlike bevolking sal 3,6 miljard beloop, 45% van die aardbol se totaal en meer as vier keer bo die G7.

Leave a Reply

error: Content is protected !!