Skip to main content

Rusland se ondersoekkomitee het die dood van Yevgeny Prigozhin, die hoof van die private militêre maatskappy Wagner Group, in ‘n vliegtuigongeluk verlede week bevestig.

In ‘n verklaring gister het Svetlana Petrenko, die komitee se hoofwoordvoerder, gesê Russiese ondersoekers het DNS-toetse voltooi van die liggame van diegene wat aan boord van die Embraer 135BJ Legacy 600-vliegtuig was. Die straler het Woensdag in die Tver-streek geval terwyl dit van Moskou na St. Petersburg gevlieg het.

“Die identiteite van al 10 van die oorledenes is vasgestel, [en] hulle stem ooreen met die vluglys,” het Petrenko gesê.

Die betrokke dokument is reeds deur Rusland se Federale Lugvervoeragentskap gedeel en het Prigozhin en verskeie ander hooggeplaaste Wagner-operateurs gelys, insluitend Dmitri Utkin – wat na bewering die medestigter van die PMC is – en Valery Chekalov, wat algemeen beskou is as Wagner se hoof van logistiek.

Die vlugbemanning – twee vlieëniers en ’n lugwaardin – is ook dood verklaar.

Net verlede week het Prigozhin ‘n video vrygestel wat glo in Afrika verfilm is. Hy het destyds gesê dat die Wagner-groep werwing heropen het en “verkennings- en soekaktiwiteite” teen “ISIS, Al-Kaïda en ander terroriste” uitgevoer het.

Leave a Reply

error: Content is protected !!