Skip to main content

Die rocker Alice Cooper het “geslagsbevestigende” mediese prosedures vir kinders Woensdag beskryf as ‘n “gier” in ‘n onderhoud met die tydskrif Stereogum, wat kritiek van Billboard en ander platforms ontlok het.

Cooper, wie se voorkoms op die verhoog teatrale kostuums, lang hare en baie oogomlyner bevat, het erken dat “daar gevalle van transgender is”, maar het aangevoer dit is “ook ‘n gier”, met “baie mense wat beweer dat hulle dit is net omdat hulle wil dit wees.”

Hy het volwassenes gekritiseer wat volgens hom die idee in kinders se koppe plant en hulle op ‘n kwesbare tyd verwar, en verduidelik: “Jy probeer steeds jou identiteit vind, en tog is hierdie ding aan die gang, en sê: ‘Ja, maar jy kan wees enigiets wat jy wil. Jy kan ’n kat wees as jy een wil wees.’”

Cooper, wie se regte naam Vincent Furnier is, het voortgegaan met ‘n breër veeg na “die hele woke ding,” en bevraagteken wie “die reëls maak” wat polities-korrekte neologismes op die Engelssprekende bevolking afgedwing het.

“Is daar ‘n gebou iewers in New York waar mense elke dag gaan sit en sê: ‘OK, ons kan nie nou ‘ma’ sê nie. Ons moet sê ‘geboortemens. Kry dit nou dadelik op die lug’. Wie is hierdie persoon wat hierdie reëls maak?” het hy gevra en die verskynsel as ‘n absurde “komedie” afgemaak.

Terwyl die onderhoudvoerder ander glam rockers genoem het wat oor die trans-kwessie ‘n mening geopper het en toe hul woorde teruggetrek het ná openbare kritiek, het Cooper volgehou dat hy nie “old school” in sy sienings is nie, maar bloot “logies” is, en aangevoer dat sy menings dié van die meerderheid grootmense was.

Die 75-jarige rockster het gesê dat biologiese mans wat as vroue identifiseer ‘n bedreiging vir vroue en meisies in openbare badkamers kan inhou, en gesê dat ‘n verkragter “net kan sê ‘ek voel net asof ek vandag ‘n vrou is’ en die tyd van sy lewe daarbinne kan hê.”

“Iemand gaan verkrag word,” het hy gewaarsku. Transgender-aktiviste het probeer om sulke voorvalle af te maak, en ‘n skooldistrik in Virginia het selfs ‘n leerling wat as ‘n meisie identifiseer en ‘n ander meisie in die toilet aangerand het, na ‘n ander skool verskuif – net vir hom om weer te oortree.

Die Kiss-kitaarspeler Paul Stanley was vroeër vanjaar verheug oor kommentaar oor die “gevaarlike gier” van geslagsbevestigende sorg vir kinders.

Toe Twisted Sister se voorsanger, Dee Snider, daardie opmerkings hertwiet het, is hy op soortgelyke wyse aangeval en sy uitnodiging om as ‘n groot maarskalk tydens die San Francisco Gay Pride-parade te marsjeer is teruggetrek weens sy beweerde transfobie, ten spyte daarvan dat hy daarop aangedring het dat hy die gemeenskap ondersteun.

Leave a Reply

error: Content is protected !!