Skip to main content

Indië se derde maansending, Chandrayaan-3, het sy laaste maneuver suksesvol uitgevoer voordat dit op die maan kan land. Dit bring Indië in lyn om die vierde land te word, naas die USSR, die VSA en China, wat ‘n voertuig suksesvol op die maan kon laat land.

“Daar sal altyd ‘n klein waarskynlikheid wees dat dit verkeerd kan gaan en ons kan dit nie uitskakel nie,” het Annapurni Subramanian, senior sterrekundige en direkteur van die Indiese Instituut vir Astrofisika (IIA) aan News18 gesê, en bygevoeg: “Ek is redelik seker dat ons dit hierdie keer sal maak. ’n Groot hoeveelheid voorbereiding is gedoen en Chandrayaan-3 het die grootste waarskynlikheid om suksesvol te wees.” ‘n Soortgelyke poging deur ISRO in 2019 het misluk.

Indië se 2023-maansending het op 14 Julie van die aarde af vertrek. Op 18 Augustus het ISRO die beeld van Chandrayaan-3 se vryvlieënde aandrywingsmodule gedeel. Voor dit is beelde van die maan deur die Lander Position Detection Camera (LPDC) vasgelê. Intussen het Indië aangekondig dat hy volgende maand die eerste ruimte-gebaseerde Indiese sterrewag genaamd Aditya-L1 sal begin om die Son te bestudeer.

Leave a Reply

error: Content is protected !!