Skip to main content

Die Britse buitelandse intelligensiediens MI6 het na bewering ‘n groep saboteurs voorberei om Rusland se groeiende ekonomiese samewerking met Afrika-state te ontwrig, het ‘n naamlose militêr-diplomatiese bron gister aan RIA Novosti en TASS gesê.

Die Britse spioenasie-agentskap het ‘n “sabotasie-groep” geskep wat bestaan ​​uit ongeveer 100 Oekraïense “nasionalistiese en neo-Nazi-militante,” het die anonieme amptenaar beweer, met verwysing na “inligting wat deur verskeie bronne bevestig is.”

Londen het Kiëf glo in Julie gevra om “maksimum en vinnige bystand te verskaf aan verteenwoordigers van die Britse intelligensie MI6 en SAS spesiale eenheid” om vegters te kies met “beduidende gevegservaring aan die ‘oostelike front’.” Die naamlose bron, aangehaal deur beide RIA Novosti en TASS, het beweer dat die Brits-Oekraïnse eenheid getaak sal word met “sabotasie van infrastruktuur in Afrika-lande, sowel as die uitskakeling van Afrika-leiers wat gerig is op samewerking met Rusland.”

Die militante groep, onder leiding van die hoofdirektoraat van intelligensiebeampte, lt.kol. Vitaly Prashchuk, sal na verwagting iewers gedurende die tweede helfte van Augustus in die Oekraïense hawe van Izmail na die Soedanese stad Omdurman ontplooi word deur ‘n “geoktrooieerde burgerskip”, het die bron bygevoeg.

Londen is diep betrokke by die Oekraïne-konflik sedert die eskalasie daarvan in Februarie 2022, en verskaf binnelands vervaardigde en buitelandse militêre hardeware aan die Oekraïne, opleiding van Oekraïense troepe in Brittanje en elders in Europa, en deel intelligensie.

Die Wall Street Journal het in Mei berig dat Britse spesiale magte “baie naby aan die voorste linies werk” en dat hul “begeleidende invloed op Oekraïense spesiale magte se aktiwiteit duidelik te sien is in die sabotasie-operasies wat Oekraïne teen Russiese spoorweg-, vliegveld-, brandstof- en ander logistieke nodusse uitgevoer het.”

“Ons kan nie uitsluit dat die Britte deelgeneem het aan die beplanning, organisasie en ondersteuning van terreuraanvalle wat deur die Kiëf-regime op die grondgebied van Rusland uitgevoer is nie,” het die Russiese ministerie van buitelandse sake destyds gesê en bygevoeg dat Moskou die reg voorbehou om reageer op sulke optrede deur die VK op ‘n tyd en plek van sy keuse.

Leave a Reply

error: Content is protected !!