Skip to main content

Elon Musk is besig om huis skoon te maak na die herbenoeming van Twitter verlede maand, en bied honderde items met die platform se ou logo op, te koop aan.

Heritage Global Partners-veilingshuis verkoop 678 lotte memorabilia, kuns en kantoorbates van die maatskappy se hoofkwartier in San Francisco, insluitend ‘n reuse-bord met die ikoniese blou voël-logo wat die sykant van die gebou versier het.

Espressomasjiene, meubels, musiekinstrumente, yskaste en sluitkaste word ook verkoop nadat die platform verlede maand sy naam na X verander het.

Die veiling sal ook twee olieverfskilderye bevat van bekende foto’s wat soos ‘n veldbrand op Twitter versprei het: Ellen DeGeneres se selfie van die 2014 Oscars met Bradley Cooper, Meryl Streep en Lupita Nyong’o, en die foto van Barack Obama wat sy vrou Michelle omhels nadat hy die Amerikaanse presidentsverkiesing in 2012 gewen het.

Sommige ander items sluit in ‘n binnenshuise skuur, baie hashtag-verwante kuns, ‘n plate-versameling en ‘n skottelgoedwasser.

Volgens die lys is die beginaanbod vir elke lot $25. Die veiling sal op 12 September om 14:00 GMT begin en sal op 14 September eindig.

Dit sal die tweede ‘brandveiling’ by die platform se hoofkwartier wees sedert Musk se aankoop van die maatskappy. In Januarie het hy ’n veiling vir meer as 600 kantooritems gehou. ‘n Twitter-voëlstandbeeld wat te koop was, het ‘n indrukwekkende $100 000 gehaal, terwyl ‘n neon digitale bord met die voëllogo vir $40 000 verkoop is.

Die vorige veiling is gehou te midde van finansiële probleme op Twitter, wat gekoppel is aan ‘n uittog van adverteerders ná hervormings wat Musk op die platform ingestel het. Organiseerders het egter toe bewerings dat die veiling se doel enigsins met Twitter se finansiële status gekoppel is, weerlê. Musk het verlede maand gesê kontantvloei was steeds negatief te midde van ‘n 50%-daling in advertensie-inkomste en toenemende skuld.

Die komende veiling is nog ‘n teken van Musk se vasberadenheid om Twitter se beeld te herskep. Nadat hy verlede jaar die platform gekoop het, het hy gesê hy wil dit omskep in ‘n “alles”-toepassing, wat gebruikers in staat sal stel om te kommunikeer, inkopies te doen en feitlik op die platform te woon.

Leave a Reply

error: Content is protected !!