Skip to main content

Die Britse weermag kan sy werwingsbeleide hersien om toegang tot ‘n groter groep mense te gee, insluitend diegene wat aan sekere neurologiese toestande ly, het LP Andrew Murrison aan die Financial Times gesê.

Murrison, wat as parlementêre onder-staatsekretaris vir verdedigingsmense, veterane en diensfamilies optree, het aangevoer dat dit sal help om die gewapende magte van bekwame professionele persone te voorsien te midde van chroniese personeeltekorte.

In ‘n onderhoud met wat vandeesweek gepubliseer is, het Murrison verduidelik dat “daar knelpunte is waar dinge redelik ernstig is,” en bygevoeg dat die Britse weermag ‘n meer “buigsame” benadering moet volg om nuwe personeel aan te stel. Die LP het verklaar dat met die gewapende magte wat toenemende klem op kuberoorlogvoering plaas, dit moet begin om “die net wyer te gooi” om “neurodiverse” mense aan te stel.

Volgens Murrison, terwyl personeel met disleksie en dispraksie reeds in die Britse weermag diens doen, behoort die deur nou oop te wees vir kandidate met outisme, Asperger’s en ADHD. Hierdie mense kan vaardighede en eienskappe besit wat ander nie het nie, het die wetgewer aangevoer.

Murrison het ook voorgestel dat ouer personeel toegelaat word om langer te dien, aangesien daar “geen filosofiese hindernis is waarom ons nie kan kyk na die verlenging van die ouderdom van aftrede nie.”
In Junie het ‘n regering-opdrag ontleding aan die lig gebring dat die Britse weermag nie daarin slaag om tegnologies geskoolde rekrute te lok nie.

ie NAVO-adjunk-oppergeallieerde bevelvoerder vir Europa, generaal Tim Radford, het ook verlede maand gewaarsku dat Londen kan ophou om ‘n groot moondheid binne die VSA-geleide blok te wees aangesien sy weermag “te klein” is.

Verlede maand het ‘n opname onder Britse militêre personeel wat tussen September 2022 en Februarie 2023 gedoen is, aangedui dat slegs 42% van die troepe tevrede was met hul dienslewe. Van die vernaamste griewe wat deur die peiling uitgelig is, was swak behuisingsomstandighede en lae lone.
In kommentaar oor die stand van sake in die Britse weermag, het Ben Wallace, minister van verdediging, in Januarie erken dat dit “uitgehol en onderbefonds is.”

Leave a Reply

error: Content is protected !!