Skip to main content

‘n Tragiese treinongeluk het gister naby die dorp Nawabshah in die Sindh-provinsie in Pakistan plaasgevind, toe verskeie waens van die Hazara Express, wat ongeveer 1 000 passasiers vervoer het, ontspoor en verskeie waens omgeslaan het en baie pendelaars vasgekeer het. Owerhede ondersoek die oorsaak en dui op ‘n moontlikheid van opsetlike “sabotasie”.

Die Pakistanse weermag en veldwagters is gemobiliseer om te help met die reddingsoperasie wat teen die aand voltooi is. Tientalle slagoffers, insluitend vroue en kinders, is uit die wrak gered en na veiligheid gebring, het senior beleidsbeampte Abid Baloch bevestig terwyl hy op die toneel van die ongeluk gepraat het.

Die dodetal het teen gisteraand tot minstens 30 mense gestyg, met meer as 90 ander beseer.

“Dit is nogal ‘n groot ongeluk,” het Khawaja Rafique, minister van spoorweë, aan verslaggewers gesê. “Daar kan twee redes wees: eerstens dat dit ‘n meganiese fout was, of die fout is geskep – dit kan dalk ‘n sabotasie wees. Ons sal dit ondersoek.”

Treinongelukke en ontsporings kom gereeld voor op die land se verouderende spoorwegstelsel wat ongeveer 7 500 kilometer lank is en jaarliks meer as 80 miljoen passasiers vervoer. In Junie 2021 is minstens 65 mense dood toe twee treine naby die stad Daharki gebots het en ten minste 75 passasiers is in Oktober 2019 doodgebrand aan boord van die Tezgam Express.

Leave a Reply

error: Content is protected !!