Skip to main content

Veldbrande het dele van Suid-Europa en Noord-Afrika verwoes te midde van byna rekordhoë temperature. Meer as 40 mense is die afgelope week dood, ten spyte van owerhede regoor die gebied wat gister verklaar het dat die ergste verby was.

Die brande het 34 lewens in Algerië geëis, het die staatsuitsaaier EPTV Maandag berig, met 10 van die slagoffers wat na bewering soldate is wat probeer het om die kusprovinsie Bejaia te ontruim. Die brande is gister in ‘n verklaring deur die land se burgerlike beskermingsdienste as ‘in bedwang’ verklaar nadat meer as 8 000 brandbestryders ontplooi is.

Minstens vier mense is in Italië dood toe 10 afsonderlike brande in die suide van die land gewoed het, volgens die nuusagentskap ANSA. Die slagoffers het ‘n 98-jarige man in sy Reggio Calabria-huis, twee mense in hul 70’s in hul huis in Palermo en ‘n 88-jarige vrou ingesluit. In sommige dele van die land het rekordtemperature tot 47,4 C gestyg, naby 2021 se kontinentwye rekord van 48,8 C.

Beeldmateriaal van Sicilië wat op sosiale media geplaas is, wys stukke paaie en heuwels in vlamme.
Meer as 20 000 mense is ontruim uit huise en vakansieplekke op die Griekse eiland Rhodes, wat ‘n noodtoestand afgekondig het, terwyl duisende ook gedwing is om die eilande Evia en Corfu te verlaat en die eiland Kreta op ‘n hoë gereedheidsgrondslag is. Griekeland se ministerie van burgerlike beskerming het gister gewaarsku teen “uiterste gevaar” van brand in ses van die land se 13 streke.

Die Britse vakansielugrederye Jet2 en Tui het alle vertrekke na Rhodes gekanselleer, terwyl ‘n lughawebeampte aan AFP gesê het dat meer as 5 000 mense die eiland op noodvlugte tussen Sondag en Dinsdag verlaat het.

In Tunisië het veldbrande die ontruiming van 300 mense uit die kusdorpie Melloula gedwing. Türkiye het gesien hoe veldbrande in die suidelike provinsie van Antalya uitbreek. Kroasië het Maandag ook veldbrande suid van Dubrovnik aangemeld, hoewel sy brandweerdiens Woensdag bevestig het dat dit onder beheer is.

Leave a Reply

error: Content is protected !!